Terug

December Tapes

za 1 dec 2018 20:00 tot 22:30  |  MK2zaal (theaterzaal)

December Tapes... het mag elke maand wel december zijn.” sprak burgemeester Paul Depla vorig jaar tijdens de derde editie.

December Tapes staat voor cultuur, talent, Breda en samenwerken. Op zaterdag 1 december presenteren wij een avond met meer dan 20 regionale muzikanten. Wat kun je precies verwachten? Een avond vol muziek, unieke samenwerkingen en covers van bekende liedjes door regionaal talent.

Drie geslaagde avonden in MEZZ en Grand Theatre, twee albums en meer dan 60 shows (waaronder Breda Barst en BredaPhoto) verder is December Tapes alweer toe aan haar 4e editie. Dit jaar in de MK2zaal van het Chassé Theater. Deze editie doen meer dan 20 muzikanten en bandleden mee van o.a. DELUSIONALS, There There, STINCE, Lisa van Nes, Flip Noorman, STEEV, Aline Hilderink, Little Symphonies, Telephant en Frantic. Daarnaast vindt er voor het eerst ook een samenwerking plaats met twee lokale dansscholen.

“December Tapes in het Chassé Theater: dat is voor ons een droom die in vervulling gaat. Wij kijken er naar uit om er een prachtige avond van te maken voor publiek én de muzikanten” zegt Joep Gudde van de organisatie.

Ook dit jaar gaat de opbrengst van de kaartverkoop naar het goede doel. Om die reden doen alle betrokken muzikanten en de organisatie belangeloos mee. Dit jaar is het goede doel: Venster op de Wereld, een project van het Chassé Cultuurfonds om alle Bredase groep 3 kinderen gratis naar het theater te laten gaan en zo kennis te laten maken met cultuur.

“Wij vinden het heel belangrijk dat kinderen in aanraking komen met cultuur, ook wanneer dit bijvoorbeeld vanuit thuis niet meegegeven kan worden. Daarom zetten wij ons dit jaar in voor Venster op de Wereld en doneren wij de opbrengst van December Tapes 2018 hieraan.”, aldus Joep Gudde van de organisatie.

December Tapes is een initiatief van There There en Fixed Fight Bookie dat muzikaal talent in Breda koppelt en als doel heeft de popcultuur binnen Breda nog sterker te maken. Hierbij zoeken ze de samenwerking op tussen de bands en alle betrokken culturele organisaties. Door de bands samen te laten werken, creëren ze een sterker netwerk en kunnen ze laten zien dat Breda veel te bieden heeft. www.decembertapes.nl

volg December Tapes op Facebook

Organisatoren: Joep Gudde, Jorie Slagmolen, Ramon van Gils, Tom Gudde en Tom Prevoo.

Deelnemers: Aline Hilderink, Amadeus Johannis, Amber Droog, Bernice van Klooster, Daan Bruijninckx, Daniël Lokerse, Daniëlle Bruinhof, Flip Noorman, Hester Julia Voddé, Javier Figueira, Jelle van Steen, Joep Gudde, Jorie Slagmolen, Lisa van Nes, Madelon Bruinhof, Maxim Ventulé, Ramon van Gils, Sharon Habets, Steven de Rooij, Terrence Kappar, Thom Stout, Tjarda Hoekstra, Tom Gudde en Tom Prevoo.