docenten

Theater en film vormen een venster op de wereld, het geeft stof tot nadenken of is een ontspannende vlucht uit de werkelijkheid. Het kan ontroeren, verwarren of irriteren, maar bovenal hebben theater- en filmvoorstellingen het vermogen om je mee te nemen naar een andere wereld.

Het is met theater- en filmbezoek net als met alles wat je voor het eerst doet: hoe meer je er van weet, hoe leuker het wordt. Door te ontdekken en te beleven, in welk genre dan ook, kun je je blijven(d) verwonderen! 

educatieve programma’s op maat voor alle niveaus en leerjaren

Veel activiteiten zijn uit te breiden, op maat te maken of voor uw groep leerlingen exclusief te organiseren. Van een sprankelende muziekworkshop, een boeiende workshop bij film, een wervelende dansworkshop tot een indringende toneelworkshop: alles is mogelijk. Een workshop gaat in de meeste gevallen in combinatie met een bezoek aan een voorstelling of film in het Chassé Theater. Stel uw eigen programma samen of kies uit ons bestaande aanbod. En mocht u daarbij advies willen, wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

aanbod basisonderwijs

Kijk hier voor een overzicht van alle activiteiten die wij aanbieden voor het basisonderwijs.

aanbod voortgezet onderwijs

Kijk hier voor een overzicht van alle activiteiten die wij aanbieden voor het voortgezet onderwijs

uw leerlingen voorbereiden op een bezoek aan theater of film

Een bezoek aan een voorstelling of de film is heel spannend, zeker als je voor de eerste keer naar het theater of de cinema komt. Wij stellen graag waar mogelijk lesmateriaal bij de voorstelling of film ter beschikking waarmee u het bezoek in de les met uw leerlingen kunt voorbereiden. Daarnaast vragen we u om uw leerlingen te attenderen op de regels bij een bezoek aan theater of film. Zo hebben de leerlingen, andere gasten en de artiesten op het podium de optimale beleving:

  • het Chassé Theater beschikt over een (on)bewaakte garderobe voor de jassen,
  • tijdens de voorstelling of vertoning graag de mobiele telefoons uitzetten,
  • niet praten tijdens de voorstelling of film,
  • het is zonder toestemming vooraf niet toegestaan in de zaal beeld- of geluidopnames te maken,
  • de zaal schoon achterlaten en voeten op de vloer in plaats van de stoelen.