Terug

Explore Festival

vr 15 mrt 2019 - za 23 mrt 2019

Tien podia in zeven grote steden bundelden hun krachten en presenteren een ‘state of the art’ van het mondiale theater. Een festival vol spannende perspectieven, prikkelende opvattingen en kraakheldere vergezichten.

Explore Festival presenteert in Breda vier zeer onderscheidende internationale voorstellingen. Hoogtepunt is de 4,5 uur durende theatersensatie Odisseia van het Braziliaanse enfant terrible Leonardo Moreira, waarin op stormachtige wijze het vrouwelijk perspectief in het gelijknamige klassieke heldenverhaal vertolkt wordt. Verder wordt de vloer schoon geveegd voor de onverschrokken Senegalese Germaine Acgony, die radicaal met onze westerse perceptie van Afrika’s geschiedenis aan de haal gaat. De Argentijnse Claudia Victoria Poblete Hlaczik deelt haar ervaringen met het Argentijnse regime en toont hoe het proces tegen haar “ouders” het begin markeerde van het einde van de straffeloosheid die militaire officieren genoten. Choreograaf Salia Sanou uit Burkina Faso liet zich inspireren door zijn ervaringen in vluchtelingenkampen. Gregory Maqoma uit Zuid-Afrika verrast ons met explosieve dans, maar werpt ook nieuw licht op de wantoestanden die zijn land, sinds het einde van de Apartheid in de greep hebben.

Onder het thema longing to belong focust Explore deze editie op voorstellingen die uiting geven aan een diep verlangen om thuis te geraken, een plek te vinden, verbinding te voelen. Weg van een vijandige omgeving, of meer figuurlijk, van een onbehagen in onszelf. Explore engageerde vijf uitgesproken makers uit landen ver buiten Europa en toont ons hoe nauw we, ondanks de wereldzeeën die tussen ons liggen, aan elkaar verwant zijn.

4 voorstellingen voor € 55 i.p.v. € 88

Alle voorstellingen

Odisseia

Odisseia

Cia. Hiato (Brazilië)

do 21 mrt 2019 18:30 tot 23:00
Somewhere at the beginning

Somewhere at the beginning

Germaine Acogny (Senegal)

vr 22 mrt 2019 20:30 tot 21:35
Via Kanana

Via Kanana

Gregory Maqoma / Via Katlehong (Zuid Afrika)

za 23 mrt 2019 20:30 tot 21:30