festival van de liefde

Op zaterdag 23 april, 400 jaar nadat Shakespeare zijn laatste adem uitblies, staat het hele Chassé Theater in dienst van de liefde. We toveren de foyer om in een festivalterrein waar de liefde vanaf spat.

Een toegangskaart à € 10 geeft toegang tot het festival én het gemaskerd feest.Voor kinderen van 8 tot 12 jaar geldt € 5 korting. 

kaarten kopen

programma

Iedereen Verliefd! 

16.00, 17.30 & 19.30 uur, Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal
Regisseur Ruut Weissman (De Tweeling, Hij gelooft in mij), maakt van alle Romeo en Julia voorstellingen in de stad een bijzondere compilatie-voorstelling. Iedereen Verliefd! wordt gespeeld door de (amateur)spelers uit de originele voorstellingen, met professioneel acteur Ian Bok (Cruijff, De Vastgoedfraude).

Liefdesliedjes 
15.00 tot 20.30 uur, foyer
Op het Van Dijnsenpodium, brengen Bredase zangers en singersongwriters een ode aan de liefde, met eigen werk of covers.

Romeo en Julia 8+
15.30 & 17.30 uur, Jupilerzaal
Een muziektheatervoorstelling voor en door kinderen. Door de prachtige taal van Shakespeare iets aan te passen en mooie, hedendaagse popliedjes toe te voegen aan de scènes, is Romeo & Julia voor iedere generatie en van iedere cultuur.

Romeo zoekt Julia
Een animatiefilm gemaakt door kinderen van 9 tot 12 jaar, onder leiding van Nieuwe Veste docenten Anton Watzeels en Niek Castricum.

Films 
15.00 tot 21.15 uur, MK2zaal
Drie films, gebaseerd op het verhaal van Romeo en Julia. 
15.00 uur De klassieker West Side Story uit 1961 over de ongewenste liefde tussen Tony en Maria. Met prachtige nummers van Bernstein en Sondheim:  ‘Maria’, ‘Tonight’, ‘America’ en ‘I feel pretty’.
17.45 uur Tanna (2015) verhaalt over de verboden liefde tussen Wawa en Dain, die ieder tot een andere inheemse stam behoren.. Kiezen zij voor hun liefde of voor het lot van de stam?
19.40 uur In Black (2015) wordt de vijftienjarige Mavela halsoverkop verliefd op Marwan, een jongen van een rivaliserende bende in het Brusselse Molenbeek. De twee jongeren worden brutaal gedwongen om te kiezen tussen trouw aan hun bende of de liefde voor elkaar. Black kijkwijzer 16+

Lezingen  
16.45 & 19.45 uur, De Verdieping
Julia en haar Romeo – lezing door Jeroen de Nooijer
In de belangrijkste literaire bron die William Shakespeare gebruikte voor het schrijven van Romeo en Julia is Julia een meisje van 16 jaar oud. Shakespeare maakte van haar een 13-jarige meisje. Waarom? Dramaturg Jeroen de Nooijer vertelt u er alles over.

15.30 & 18.30 uur, De Verdieping
Liefde, religie en kunst - lezing door Jocelyn van Nieuwenhuyzen 
Liefde en religie, in de context van het verhaal van Romeo en Julia. Het zijn weerbarstige begrippen die iets paradoxaals met zich meedragen. Wat zegt het begrip liefde ons? Waarom religie? We sluiten af met een gedachte-experiment en gaan op zoek naar de relatie tussen liefde, religie en kunst.

French Kiss 
15.00 tot 21.00 uur, foyer
De ultieme romantische ervaring voor stellen. Wij inspireren u om elkaar te kunnen, zoals de eerste keer. Met de toewijding en concentratie van toen.

Liefdesverhalen 
16.30 tot 20.30, foyer
Op de oproep voor waargebeurde liefdesverhalen kwamen veel reacties. De mooiste verhalen worden voorgelezen door de hoofdpersonen zelf.

Dialogen
15.00 & 16.00 uur, Struktonfoyer 
Scenes over de liefde, geschreven en gespeeld door cursisten van Nieuwe Veste onder leiding van Sacha de Heer en Peter van der Graaf.

Balanced
op onverwachte momenten, foyer
In Annemijn Rijks choreografie Balanced bevinden vier jonge dansers zich in de foyer het Chassé Theater. Gevuld door de liefde geven ze zich over aan hun emoties en bewegen ze zich door ruimte, dansend vanuit hun hart. Dicht op de huid kan je de dansers bijna aanraken en nemen ze je mee op een beeldende reis over de liefde waarbij geborgenheid en vertrouwen van levensbelang lijken te zijn.

De Ontmoeting
op onverwachte momenten, foyer
Zes dansers ontmoeten je in de foyer. Een bijzondere ontmoeting met de juiste persoon op het verkeerde moment, de verkeerde persoon op het juiste moment, of was het misschien toch de juiste persoon op het goede moment? Een choreografie van Josephine Voets (Nieuwe Veste).

Liefdespost
15.00 tot 21.00 uur, foyer
Een grote wand met enveloppen, een tafel vol lege vellen en pennen. Schrijf een mooie liefdesboodschap aan je geliefde en laat deze achter op de wand. Een gesloten envelop voor geheime liefdesberichten of een open envelop wanneer iedereen het weten mag. Hoe meer brieven, hoe meer liefde de wereld in wordt gestuurd.

Expositie 
doorlopend, Struktonfoyer
Meer dan 200 cursisten Beeldend van Nieuwe Veste lieten zich gedurende het afgelopen cursusjaar inspireren door het liefdesverhaal van Romeo en Julia. Ze maakten speciaal rondom dit thema een nieuw werk en lieten zich leiden door twee tegengestelde vertrekpunten: de tragische liefde en de hoopvolle liefde. 

Lonely hearts
15.30, 18.30 & 20.15 uur, Viskerfoyer
Zes spelers van de Nieuwe Veste brengen onder leiding van docent Ilse Wouters Romeo en Julia in een half uur. De intense liefde tussen deze twee jonge mensen. Vol vaart en overgave. Bereid om risico te nemen voor het allerhoogste goed in het leven: de verliefdheid.

Voorbereiding op het bal 8+
15.00 tot 19.30 uur
Dat je nog een paar jaar moet wachten tot je eerste bal, wil niet zeggen dat je je niet alvast kunt voorbereiden. Aan de knutseltafel is alles voorradig om een prachtig masker te maken en er is een verkleedkist vol jurken en accessoires.

Laboratoire d’odeur
16.00 tot 00.00, foyer
Verliefd zijn we allemaal wel eens, helaas vaak slechts van tijdelijke aard. Is het mogelijk dit gevoel te continueren? Verliefd zijn, overal en altijd? Laboratoire d’Odeur brouwt in het mobiele lab het knuffelhormoon Oxynosine 5Mille+.

Omdat het gekund had
16.00, 17.30 en 19.30 uur, backstage
Wat is twintig jaar? Voor een heelal, niks, voor twee mensen, veel. Dit is de angstaanjagende dodenrit, in een klein uurtje, van een liefde die na twintig jaar ingehaald moet worden. Gespeeld door cursisten van Nieuwe Veste onder leiding van docent Gegam Soghomonyan.

Liefdesmenu
17.00 – 21.00 uur, Brasserie
Voor wie de liefde door de maag gaat... Kijk elkaar diep in de ogen terwijl u samen geniet van een drie gangenmenu met liefdesgerechten.

Liefdeselixers 
15.00 tot 01.00, foyer
Stil uw liefdesdorst met een Shakespeare Smoothie of een Love Punch.

Liefde vereeuwigd
De flamingo is een vogel, maar echt in een hokje past hij niet. Net als Slingers en Flamingo’s, bekend van de unieke manier van fotograferen en filmen op bruiloften. Vandaag leggen zij de liefde vast. Een unieke kans om jullie liefdeskus te vereeuwigen! Een samenwerking met BredaVandaag, dat de mooiste foto’s op hun pagina plaatst.

Gemaskerd feest

vanaf 21.00 uur, foyer
Vanaf negen uur gooit onze DJ de schuifknoppen open en is het feest. Maar let op, verboden toegang voor ongemaskerden. Het is zien en gezien worden, maar wie gaat er schuil achter de façade? De muziek wordt opzwepender, de temperatuur stijgt en de sfeer wordt broeierig. Dansen maar! Julia ontmoette haar Romeo op een gemaskerd bal, dus wie weet welke liefdes hier ontluiken…

kaarten kopen