foyerprogrammering

Met foyerprogrammering op diverse tijdstippen is er in het Chassé Theater altijd wat te doen! 

Nadorst

Een kater op zondagmiddag? Of baal je dat het weekend bijna afgelopen is? Wij hebben het beste medicijn: Nadorst. Een creatieve en artistieke talkshow die naar meer smaakt. Gastheer Juup Luijten ontvangt jonge makers en eigenzinnige kunstenaars die hun nieuwste werk laten zien. Zak weg in één van de fauteuils. Ongetemd podium talent loodst je door de zondagmiddag heen. Toneel, dans, muziek, poëzie & film: het komt allemaal voorbij. Kom bij ons uitbrakken in de foyer en stil je nadorst met verse koffie, een spaatje blauw of een lekker koud biertje. We zetten de taps open en laten het artistieke genot over je heenvloeien. Proost! 
zo 5 nov, 13.00
zo 3 dec, 13.00
zo 7 jan, 13.00
zo 4 feb, 13.00 

Scènes Live

De crème de la crème uit de theaterwereld neemt  plaats op ons podium tijdens een serie talkshows, getiteld Scènes live. Elke editie staat er één ster in de schijnwerpers. De sfeer is losjes, maar in het gesprek gaan we diepgang niet uit de weg, integendeel. De sterren laten zich in hun ziel kijken en praten een uur lang openhartig over hun werk en inspiratie.

De interviews worden afgewisseld met korte theateroptredens van jong talent uit de broedplaats Podium Bloos. De presentatie van Scènes Live is bij toerbeurt in handen van Ruud Buurman en Jos Schuring van theatermagazine Scènes. Bezoekers van deze avond maken kans op vrijkaartjes voor de voorstelling waar de betreffende gast in te zien is.

Scènes Live duurt anderhalf uur en wordt voor de thuisblijvers gestreamd. Terugkijken kan via de websites van Chassé Theater en Scènes. Toegang: € 9,50

ma 25 sep, 20.00
ma 23 okt, 20.00
ma 13 nov, 20.00
ma 19 feb, 20.00
ma 19 mrt, 20.00
ma 16 apr, 20.00

lezing Zo werkt aandacht; opvallen, kijken en zoeken in een wereld vol afleiding

Reclameborden, Facebook-notificaties, verkeerslichten: onze ogen worden elke dag gebombardeerd met visuele informatie. Deze continue informatiestroom waarmee wij geconfronteerd worden in ons dagelijks leven is een dankbaar onderwerp onder theatermakers. In seizoen 2017-2018 zijn voorstellingen te zien van theatermakers Davy Pieters, Merijn Brussaard en tgECHO, die ieder een voorstelling maakten over de relatie tussen mens en informatie. Maar hoe verwerken wij die informatie eigenlijk? Waarom vallen sommige dingen meteen op en andere helemaal niet? Cognitief psycholoog Stefan van der Stigchel laat in deze lezing zien hoe aandacht werkt, waarom we zoveel meer zien dan we denken en welke gevolgen dat heeft voor ons dagelijks leven.

Stefan van der Stigchel is universitair hoofddocent Experimentele Psychologie aan de Universiteit Utrecht. Hij staat aan het hoofd van de onderzoeksgroep AttentionLab die bekijkt hoe aandacht en visueel bewustzijn samen ons beeld van de wereld tot stand brengen. Stefan is lid van De Jonge Akademie, een platform van jonge topwetenschappers binnen de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en auteur van het recent verschenen populairwetenschappelijk boek Zo werkt aandacht.

ma 16 okt, 20.00-21.30 – gratis toegang, maar reserveren gewenst

deelnemers krijgen 20% korting op:
The unpleasant surprise – Theater Rotterdam / Davy Pieters – za 21 okt
Blue – Frascati Producties / Marijn Brussaard – do 21 dec
Hotel Informatie – tgECHO – za 13 jan

installatie Democratie van de toekomst

Als je uitzoomt, zie je scherper wat er echt toe doet. Wat belangrijk is om aandacht te geven voor een mooie toekomst in het verschiet. Want toekomstdenken gaat niet over morgen, het gaat om vandaag. Over een richting van denken en handelen. Wat zijn vandaag belangrijke thema's voor het Brabant van morgen? Welke signalen zien we daarvan? Wat moet op de Brabantse politieke agenda? Wat is van waarde voor een sterke lokale democratie? BrabantKennis is er met hart en ziel ingedoken en gidst u graag op uw reis om de toekomst van Brabant te verkennen!

BrabantKennis verkent op eigen wijze de toekomst van Brabant: onafhankelijk, nieuwsgierig en vernieuwend in vorm. Ze prikkelt tot nadenken en houdt Brabant scherp. Ze observeren, confronteren en inspireren door trends te spotten, toekomstbeelden te schetsen en nieuwe perspectieven te bieden.

di 20 feb ,14.00-18.00
wo 21 feb,14.00-20.00

meer over dit onderwerp
Op woensdag 21 februari spelen De Verleiders hun nieuwste voorstelling Stem Kwijt, waarin zij op hun eigen vertrouwde wijze onderzoeken hoe het verder moet met de democratie.