If the sun explodes

Met rugzak en tent trekken de jonge Yara en Philippe langs verre wegen en vieren ze het leven en de vrijheid. Lyriek en realisme gaan hand in hand in deze grotendeels geïmproviseerde roadmovie.

Zoenen, vrijen, serieuze gesprekken, bijzondere ontmoetingen en onverwachte botsingen. De twintigers Yara en Philippe trekken de wijde wereld in, zonder plan, alleen met een rugzak en met elkaar. Langzaamaan komt onder de zomerzon en de sterrenhemel aan het licht dat ze ondanks hun verliefdheid toch ook wel veel van elkaar verschillen. Philippe heeft een duidelijk idee hoe het niet moet in het leven en loopt rusteloos zijn dromen achterna. Yara is veel rustiger en op zoek naar verbinding.

In het dromerige en authentieke If the sun explodes worstelen de hoofdpersonen ieder met hun eigen twintigersdilemma: backpackend de wereld over op zoek naar avontuur of als bakfietsmoeder door Amsterdam-Zuid.

If the sun explodes won de Moviezone Award op het Nederlands Film Festival 2016. Hanna van Niekerk won tijdens het Nederlands Film Festival 2014 de Wildcard van het Nederlands Filmfonds voor haar afstudeerfilm En ze leefden Nog Lang…. De film won daarnaast ‘Beste Film’ op het Eindhovens Film Festival in 2014. If the sun explodes is haar eerste speelfilm.

regie: Hanna van Niekerk / drama, avontuur, romantiek / met: Wies Fest, Egbert Jan Weeber / Nederland 2016, 80 min. / Nederlands gesproken