Terug

John Cleese

The last time to see me before I die

vr 8 jun 2018 20:00 tot 22:10  |  Jupilerzaal

Wegens blakende gezondheid verlengd: de 'The last time to see me before I die'-solotour van Monty Python-legende John Cleese. De inmiddels 77-jarige Britse acteur, komiek en filmmaker komt op 8 juni 2018 naar het Chassé Theater in Breda!

Monty Python’s Flying Circus, Fawlty Towers, maar ook A Fish Called Wanda, James Bond en Harry Potter; het oeuvre van funny man John Cleese is gigantisch en de man zelf is iconisch voor de kenmerkende Britse humor die vol absurdisme zit. Dat Cleese zelf nog steeds niet vies is van de nodige zelfspot, bleek uit zijn eerdere 'Alimony tour year one and year two’ en vorig jaar de 'The last time to see me before I die’ tour die wegens succes en goede gezondheid wordt herhaald.

Dat Cleese door de jaren heen niet milder is geworden en graag zijn duidelijke mening geeft, bewees zijn tour vorig jaar al, want volgens Theaterkrant.nl bestaan er voor Cleese "geen heilige huisjes en kan humor voor een zalvende werking zorgen. De timing van Cleese is daarbij telkens fenomenaal." en: "Zijn toon blijft lichtzinnig van aard en zijn Britse, relativerende dictie werkt daarbij aanstekelijk." Lof had de krant verder voor Cleese’s optreden in het Carré vanwege de mooie mix van vertoonde fragmenten, anecdotes over de totstandkoming van sketches en de filosofie die de Brit er zelf op nahoudt over humor.

De (waarschijnlijk) aller-, állerlaatste kans om Cleese in levende lijve te zien, met hem mee te lachen én in een Q&A vragen aan hem te mogen stellen.

genre: cabaret, musical en show

4,23 sterren

Gemiddelde waardering: 4,23 sterren

john

5 sterren

Je moet Cleese en Python wel leuk vinden en kennen, anders volg je het niet.

FerLee

5 sterren

We hebben onze held eindelijk in levende lijve gezien en het was fantastisch! Wat een geweldige man!

Peter van der Ven

5 sterren

Mooi om deze levende legende live mee te maken. Een afwisselend programma, met veel anekdotes en toelichting op zijn vroegere werk.

James

5 sterren

Thoughtful, brilliant humour and theatre. John Cleese just gets better and better.

Karin

5 sterren

Geweldige show met een rasentertainer.

Astrid

5 sterren

Beetje gemakkelijk met allemaal oude fragmenten. Deel na de pauze was beter, soort 'les' over humor. Prijs kwaliteit verhouding vond ik een beetje zoek.

Ernst

5 sterren

Briljant om een 79 jarige op het podium filmpjes uit zijn glansrijke carrière te laten toelichten.

Jan Klaas

5 sterren

Van Walen

5 sterren

Show was uitstekend. Geluid was erg slecht helaas...

Janneke de Bruin

5 sterren

Terribly funny and silly to boot. Wouldn’t have liked to miss this encore from a (for now anyway) living legend.

Heijster

5 sterren

Cleese is een legende en maakt nog steeds elke minuut waar.

H.M. Husslage

5 sterren

De humor die we gewend zijn van Cleese: om deze live mee te maken was geweldig leuk. Sublieme afwisseling van zijn verhaal met de getoonde sketches. De droge humor tussendoor, zowel woordelijk als ervaringsgericht bracht mij en mijn vrouw de nodige lachstuipen. Cleese weet beladen onderwerpen 'silly' te maken. In één woord: geweldig!!!

N.P.M. Ligtenberg

5 sterren

Super om deze geweldenaar nog eens in het echt te zien. Leuke voorstelling!

Ron

5 sterren

Mooi om deze nog levende legende van zo dichtbij te zien. Scherpe humor, goede timing, prachtige oude fragmenten.

Wijn

5 sterren

Erg leuk. Ik heb gelachen.

M.W. Eijsermans

5 sterren

Heel veel geld (bijna € 70) voor een terugblik op zijn werk dat ik thuis ook allemaal kan bekijken. Ja, bijzonder om John Cleese live te zien. Ja, gelachen. Maar magertjes hoor, zijn live inbreng.

Verdaas

5 sterren

Ik vond hem soms moeilijk te verstaan, het leek wel of hij zijn ondergebit niet in had.

Merrick

5 sterren

Heerlijke humor, lekker tempo in de voorstelling ook, en John Cleese was altijd al een beetje 'a hero of mine', alleen daarom al leuk, maar de voorstelling voldeed ook aan de verwachtingen.

Stoop

5 sterren

Een fantastische show van mijn grote comedyheld.

M. Slegers

5 sterren

M. Slegers

5 sterren

Absoluut leuk, een soort college over humor

Hoogesteger

5 sterren

Het was geweldig om John Cleese na al die jaren in het echt te zien.

A.C.M. Boeren-Muselaers

5 sterren

We vonden de show goed maar absoluut de prijs niet waard. John Cleese las alles voor vanaf een scherm en maakte veelvuldig gebruik van oudere opnames. De humor was goed maar niet verrassend. We hebben ons wel vermaakt maar niet meer dan bij de betere Nederlandse cabaretiers. De prijs suggereerde meer.

Bunnik

5 sterren

Kusters

5 sterren

S. Kockelkoren

5 sterren

bekijk reacties (26)

Engels gesproken

De voorstelling 'Last time to see me before I die' is Engels gesproken en zal niet worden ondertiteld. 

max. 4 kaarten

Per adres kunt u maximaal 4 kaarten boeken.

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu