stadsgezelschap LeineRoebana

Sinds seizoen 2012-2013 is LeineRoebana stadsgezelschap van Breda. Met dit besluit is een lang gekoesterde droom van het Chassé Theater, en van LeineRoebana, bewaarheid geworden. Al vanaf hun eerste voorzichtige passen binnen de danssector, waren we verliefd op het werk van Andrea Leine en Harijono Roebana, dat zo’n uniek en eigen geluid laat horen binnen de Nederlandse dans.

trots op huisgezelschap LeineRoebana

In de afgelopen jaren groeide ‘het koningskoppel van de moderne dans’ uit van een bescheiden speler in het kleine zalencircuit, tot één van de meest gerespecteerde grote dansgezelschappen van Nederland. LeineRoebana is niet alleen kind aan huis in de grote Nederlandse schouwburgen maar wordt ook internationaal veel gevraagd. Het choreografenduo is bekroond in binnen- en buitenland, evenals hun vaste dansers Tim Persent en Heather Ware. Lees alles over de choreografen en dansers op de website van LeineRoebana.

"Je blijft ademloos kijken en luisteren, vijf kwartier lang, naar dit ragfijne netwerk van oosterse en westerse vertakkingen, in dans en muziek." (Volkskrant over Ghost Track in 2011)