De beste Italiaanse films

Wat zijn de beste Italiaanse films van dit moment?

Prachtige verhalen over de liefde of spannende maffia films, de Italiaanse cinema zit vol met pareltjes. Waan je even in het prachtige Italië met de beste Italiaanse films van dit moment. 

Bekijk onze actuele filmagenda

Italiaanse films op Picl

Italiaanse special op Picl

Krijg alvast de zomer in je bol met deze heerlijke Italiaanse films. Picl heeft de meest zonovergoten, zwoele en zinderende drama's voor jou geselecteerd. Droom lekker weg bij il dolce far niente, het zalige niksen, of het nou een groep vrienden is die uren aan tafel dineert met liters rode wijn of een chaotische familiereünie die uit de hand loopt. Met deze films word je linea recta meegevoerd naar la bella italia! 

Bekijk de films op Picl

Gli Anni Piu Belli
De Italiaanse bioscoophit Gli anni più belli (‘de mooiste jaren’) is een zomerse film over vriendschap, familie en het leven, waarin we vier vrienden volgen gedurende 40 jaar. Als de jaren verstrijken verliezen de vrienden elkaar regelmatig uit het oog, maar telkens vinden ze elkaar weer terug.

Bekijk op Picl

Made in Italy
De Londense kunstenaar Robert reist samen met de van hem vervreemde zoon Jack af naar Italië. Samen hebben ze het huis van hun echtgenote en moeder geërfd. Tot hun teleurstelling treffen ze de eens zo schitterende villa compleet verwaarloosd aan. Wanneer de renovaties niet volgens plan verlopen doet dat de toch al gespannen relatie tussen vader en zoon weinig goed.

Bekijk op Picl

Pinocchio
Een nieuwe vertelling van het klassieke sprookje Pinocchio, over een houtsnijder en zijn houten pop die op magische wijze tot leven komt. Gepetto noemt de pop Pinocchio en voedt hem op als zijn eigen zoon. Maar Pinocchio vindt het lastig om braaf te zijn. Hij is snel afgeleid en tuimelt van het ene ongeluk in het andere

Bekijk op Picl

Italiaanse films op Netflix

La vita davanti a sé
Een Holocaust-overlevende met een kinderdagverblijf neemt een verbitterde straatjongen in huis die haar heeft beroofd. Tussen hen bloeit een onverwachte vriendschap op.

Bekijk op Netflix

Sulla Mia Pelle
Stefano Cucchi wordt in Rome opgepakt in verband met drugs. Na zijn vreselijke week in hechtenis is zijn familie niet meer hetzelfde. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Bekijk op Netflix

Pane, Amore E...
Een commandant keert terug naar zijn thuisstad. Zijn huis blijkt verhuurd aan een vrouw. Ze weigert te vertrekken, maar dan krijgt hij gevoelens voor haar.

Bekijk op Netflix