Medewerker fondsenwerving

Wij zoeken een medewerker fondsenwerving (32 uur)

Het Chassé Theater in Breda is met drie theaterzalen, drie cinemazalen en twee restaurants één van de grootste podia van ons land. Als maatschappelijke instelling willen wij met film en podiumkunsten bijdragen aan het geluk van alle inwoners van Breda.

Hoe draagt een medewerker fondsenwerving daar aan bij?
Als medewerker fondsenwerving werk je vanuit de afdeling evenementen & development voor zowel het Chassé Theater als voor de stichting Chassé Cultuurfonds. Het Chassé Theater ontwikkelt projecten op het gebied van educatie & participatie, talentontwikkeling en onderscheidende programmering en zoekt hiervoor doorlopend naar middelen om dit te realiseren. Het Chassé Cultuurfonds werft donaties onder particulieren en bedrijven om uitzonderlijke projecten van het theater op bovengenoemde gebieden mede mogelijk te maken. 

Jouw kerntaken zijn:

 • Voor het Chassé Theater en het Chassé Cultuurfonds ben je medeverantwoordelijk voor de strategie en uitvoer van het sponsor- en fondsenbeleid.
 • Je schrijft actief fondsen aan voor de verschillende projecten die het Chassé Theater wil ontwikkelen.
 • Je creëert nieuwe kansen voor het Chassé Cultuurfonds en bouwt dit fonds verder uit, door het werven van nieuwe particuliere en zakelijke vrienden en door de bestaande relaties van het fonds actief te onderhouden. Hiervoor werk je ook samen met de afdeling marketing.
 • Samen met de sales medewerker ga je actief op zoek naar zakelijke partnerschappen die helpen bij de realisatie van projecten op het gebied van educatie & participatie, talentontwikkeling en onderscheidende programmering.
 • Je adviseert de afdeling programmering vanuit je specialisme over speciale projecten die zij willen opzetten.
 • Regelmatig overleg met de algemeen directeur, die actief betrokken is bij de algehele werving van middelen en het beheer van relaties.

Wat krijg je van ons?
Medewerker fondsenwerving is een boeiende en verantwoordelijke functie in één van de meest vooraanstaande theaters van ons land. Het Chassé Theater is een organisatie in constante ontwikkeling waarbij groei voorop staat. Initiatief en eigenaarschap worden gestimuleerd. De functie van medewerker fondsenwerving is nieuw en ontstaan vanuit een adviestraject door LVWB Fundraising. Je krijgt veel vrijheid om de functie verder uit te bouwen en Chassé Theater en Chassé Cultuurfonds verder op de kaart te zetten. 

Daarnaast bieden wij:

 • Afhankelijk van je ervaring een bruto maandsalaris tussen €3.000,- en €4.100,- bij een fulltime dienstverband.
 • Tijd voor tijd, wat wil zeggen dat je eventuele overuren als vrije tijd terugkrijgt.
 • Gelegenheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken.
 • Gratis toegang tot voorstellingen en films.

Het Chassé Theater heeft zo’n 120 vaste medewerkers en 70 vrijwilligers. Zij werken aan een enorme diversiteit van activiteiten. Wij bieden een brede programmering van artistieke film tot commercieel vermaak, van jong (Bredaas) talent tot gearriveerde internationale makers.
Wij onderschrijven de Code Culturele Diversiteit en streven naar een inclusieve organisatie. Ieder talent is welkom, ongeacht afkomst, leeftijd, gender, seksuele geaardheid of arbeidsgeschiktheid. Chassé Theater wordt als werkgever door medewerkers beoordeeld met een 8, en maar liefst 95% van de medewerkers is er trots op om voor het theater te werken, voelt zich er thuis en gaat met plezier naar zijn/haar werk.

Wat vragen wij van jou?
Door je contactgerichte en inspirerende persoonlijkheid weet je vanuit inhoud van projecten en de ambitie van het theater stakeholders te enthousiasmeren en te binden. 

Verder:

 • Heb je een afgeronde HBO- of WO-opleiding en ervaring met fondsenwerving en/of sponsoring in de culturele sector of in een vergelijkbare functie.
 • Ben je initiatiefrijk, zelfstandig en enthousiast om deze nieuwe functie vorm te geven.
 • Ben je aantoonbaar succesvol in het werven van gelden bij private en publieke gevers.
 • Ben je sterk in woord en geschrift en in staat om een fondsenaanvraag te schrijven.
 • Maak je soepel contact en weet je een netwerk op te bouwen en te beheren. 
 • Kan je het Chassé Theater en het Chassé Cultuurfonds representeren op niveau.
 • Deel je onze passie voor film en theater en ben je net als wij overtuigd van de betekenis ervan voor de individuele mens en de samenleving.  

Word jij hier gelukkig van?
Stuur dan vóór 31 maart jouw cv en motivatie naar pz@chasse.nl. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met personeelszaken via 076-5303188 of stuur een mail naar pz@chasse.nl