Backstage | Achtergrond | West Side Story

foto West Side Story Chassé Cinema

Vanaf 9 december is de nieuwe versie van West Side Story (dit keer geregisseerd door Steven Spielberg) te zien bij Chassé Cinema. De Volkskrant schreef een artikel over de andere aanpak die Spielberg hanteerde in het portretteren van de twee rivaliserende gangs. 

Afrekenen met de gebreken van het origineel

Herien Wensink schrijft in het artikel in de Volkskrant over de vele gebreken die er in de originele versie van West Side Story zaten. Zo schminkten de witte acteurs zich bruin en maten ze zich een Puerto Ricaans accent aan. Tekstschrijver Stephen Sondheim bleek eerder ook al twijfels te hebben bij het liedje I feel pretty waarbij er een overfocus op uiterlijke schoonheid is.

In de nieuwe versie van West Side Story pakken scenarist Tony Kushner en regisseur Steven Spielberg het anders aan. Kushner liet zich voor het scenario adviseren door Puerto Ricaanse specialisten en dook in onderzoeken naar Puerto Ricaanse immigranten in de jaren vijftig. Ook hebben de acteurs nu een migratieachtergrond en spreken ze meer Spaans in de film. Ondanks, of misschien dankzij deze veranderingen ontving de nieuwe versie van Spielberg al vijf sterren van The Guardian. 

Speeldata en tijden van West Side Story zien? Klik hier!
Benieuwd naar het hele artikel van de Volkskrant? Lees hier verder!