Tim Toorman Fast Forward Amsterdam

Nick & Simon

Over Nick & Simon

Simon Keizer (16 mei 1984) en Nick Schilder (6 november 1983) zingen al sinds ze voor het eerst bij elkaar in de klas kwamen. Het populairste duo uit Volendam vergaarde bekendheid nadat heel Nederland ze te zien kreeg in de real-life soap van Jan Smit. In 2006 kwam hun eerste album Nick & Simon uit met hun doorbraak single Steeds weer. Op dit album stond ook het nummer De Soldaat, dat speciaal was geschreven voor de Nederlandse militairen in Uruzgan. 

Met hun tweede album Vandaag  bereikten ze de nummer 1 positie in de Album Top 100. De eerste single Kijk Omhoog scoorde zelf een nummer 10 positie in de Nederlands Top 40. Het grote succes kwam met het nummer Rosanne, die maar liefst 55 weken lang in de Single Top 100 stond in 2008 en 2009. Vanaf dat moment waren ze niet weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld, dat bevestigt werd door vier nummer 1-hits in één jaar: Vallende Sterren, De Dag Dat Alles Beter Is, Lippen Op De Mijne en Het Masker.

Nick & Simon in Chassé

Het duo stond al eerder met hun theaterprogramma in het Chassé Theater:

  • Herinneringen! (2015)
  • Aangenaam (2018)
  • Nick & Simon are coming to town (2019)

Nick & Simon op TV

Naast het theater, zijn Nick & Simon ook regelmatig op televisie te zien. 

Na het suces van de real-life soap van Jan Smit, zond de TROS in 2007 de zomerbelevenissen van Nick & Simon, de 3Js en Jan Smit uit in het programma Jan Smit, de zomer voorbij. Drie seizoenen lang waren ze als coach the zien bij het programma The Voice of Holland. Daarnaast waren ze ook 4 seizoenen lang de coach in The Voice Kids. 

In 2014 krijgt het Volendamse duo een eigen programma op de AVROTROS. In Nick & Simon: The Dream gaan ze samen met Kees Tol een muzikale roadtrip maken door een land. Het programma telt alweer 6 seizoenen en het eind is nog lang niet in zicht. In 2021 was het duo regelmatig te zien als onderdeel van The Streamers.