Scott Doubt

Mezz en Chassé Theater presenteren

Matt Andersen
do 5 okt 2023 - 20:30 - 23:00
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
do 5 okt 2023
20:30 - 23:00
Pauze 21:00
Geweest

Samen met poppodium Mezz presenteren wij Matt Andersen. Als Matt Andersen op het podium stapt, brengt hij een leven lang aan muziek mee. Zijn nieuwe album The Big Bottle of Joy omschrijft zwaarbevochten feesten. 

De nummers zijn doordrenkt met rauwe bluesrock, gewaagde Americana, doordachte folk en extatische gospel. Andersen’s weg naar het podium bestaat uit tientallen jaren spelen in stoffe clubs, slecht verlichte bars en theaters over de hele wereld waarbij zijn soulvolle optredens variëren van intiem tot muur schuddend. Zowel in zijn muziek als op het podium is aandacht voor detail en toewijding terug te horen. Zijn veelzijdige en aangrijpende oeuvre heeft ertoe geleid tot meer dan 23 miljoen streams op Spotify en 26 miljoen views op YouTube. 

Als support act komt Adam Baldwin langs. Hij is al meer dan tien jaar een steunpilaar voor de muziekscene in Atlantisch Canada. In zijn muziek brengt hij een eerbetoon aan een traditie van wanhoop in zijn geboortestreek Nova Scotia. Hij zingt over zondaars, verliezers en eeuwige mislukkingen - zonder een oordeel te vellen. Adam begon als lid van rockcombo Gloryhound maar zijn eigen muziek is blijven evolueren en in 2013 kwam zijn prijswinnende EP uit. In 2016 bracht hij zijn eerste album No Telling When (Precisely Nineteen Eight-Five) uit en in 2019 volgde zijn album No Rest for the Wicked.

Tijdens dit concert stapt Andersen het podium op in intieme setting. Matt sleepte al prijzen in de wacht als beste solo/akoestische act.

Mezz en Chassé Theater presenteren
Mezz en Chassé Theater presenteren samen mooie concerten op verschillende locaties in de stad. Concerten van grote namen die we niet aan Breda voorbij willen laten gaan. Zoals vanavond Matt Andersen en Adam Baldwin. 

Lindsay Duncan