Ray van Olphen

Bluefinger

Bertolf
do 19 okt 2023 - 20:30 - 22:20
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
do 19 okt 2023
20:30 - 22:20
Pauze 21:15
Geweest

In zijn nieuwe theaterprogramma brengt singer-songwriter Bertolf naast zijn eerdere hits ook nieuw werk van zijn album Bluefinger. Met de mooiste akoestische nummers en parels uit het bekende bluegrass-repertoire. 

Al op jonge leeftijd werd Bertolf’s liefde voor bluegrass-muziek aangewakkerd. De muziek werd thuis eindeloos gedraaid en het huis stond vol gitaren, mandolines en banjo’s. Niet lang geleden reisde Bertolf naar Nashville om zijn jongensdroom waar te maken: een album maken met zijn grote helden. Onder anderen Dobro-gitaar grootheid Jerry Douglas, vioolgenie Stuart Duncan en baslegende Mark Schatz verleenden hun medewerking. 

Het resultaat is Bluefinger. Samen met zijn vijfkoppige band speelt Bertolf de volledig akoestische bluegrass-nummers. Ook vertelt de singer-songwriter over de geschiedenis van bluegrass en speelt hij een aantal parels uit dit roemruchte repertoire. Verwacht virtuoos instrumentaal vuurwerk en prachtige meerstemmige zang.

credits

zang en gitaar: Bertolf Lentink / contrabas en zang: Natalie Schaap / mandoline en zang: Janos Koolen / viool: Joost van Es / banjo: Jos van Ringen / dobro: Caspar de Groen / regie: Diederik van Vleuten