Sybren Kuiper – SYB

BAMBIE 2197 - om en nabij planeet Moebius

Bambie
vr 24 nov 2023 - 20:30 - 21:45
kleine zaal
vr 24 nov 2023
20:30 - 21:45
Geweest

Al zo’n 30 jaar de ongekroonde koning van het komisch en absurdistisch theater in Nederland. En ook nu windt theatergroep Bambie ons weer om de vinger. Voor hun nieuwste voorstelling lieten ze zich inspireren door de Franse cultstriptekenaar Jean Giraud die zijn geld verdiende met morsig-realistisch opdrachtwerk, zoals de succesvolle reeks over de anti-held cowboy Blueberry. Dat resulteert, aldus Theaterkrant, in “Sciencefiction slapstick” die je wat ons betreft dan ook niet mag missen.

Giraud is tevens bekend van zijn alter ego Moebius. Samen met hem ontvlucht Bambie de volle aarde op zoek naar verbeeldingsruimte. In de associatieve, psychedelische science-fiction van Moebius is de mens een ruimtereiziger op een onduidelijke missie in een onmetelijk universum. Zijn hoofdpersonen belanden op verzonnen planeten waar ze welbespraakte aliens ontmoeten, aanschuiven bij intergalactische vergaderingen of per ongeluk muteren in geometrische vormen. Maar zelfs in de verste sterrenstelsels zijn er de dagelijkse, aardse problemen. Een kolfje naar de hand van Bambie die wel raad weet met de verbeelding van alledaags geworstel.

Voor Bambie 2197 - om en nabij planeet Moebius werkt de groep samen de sprankelende celliste/componiste/theatermaker Amber Docters van Leeuwen en met de meester van poppen- en objectentheater Servaes Nelissen. Een beeldende en fantasievolle voorstelling met live muziek die lang zal resoneren.

"In korte scènes zien we telkens andere personages die beland zijn op een onbekende planeet dan wel op weg of op zoek zijn naar een ander melkwegstelsel. Totaal absurdistische en heel komische fragmenten, waarin de spelers rondlopen met een bal die zich telkens op een andere plek bevindt of met een gieter op hun hoofd. Sciencefiction slapstick." - Theaterkrant

Gratis te bezoeken met
Onbeperkt Kleine Zaal Abonnement

credits

spel:  Amber Docters van Leeuwen, Martin Hofstra, Servaes Nelissen, Jochem Stavenuiter, mede gemaakt door Paul van der Laan / eindregie & dramaturgie: Marijn van der Jagt / livemuziek & compositie: Amber Docters van Leeuwen