Be Proud: Little Richard: I Am Everything

Lisa Cortés
BE Proud week
ma 9 okt 2023 - 19:00 - 20:50
cinema zaal 3
ma 9 okt 2023
19:00 - 20:50
Geweest

Zondag 8 tot en met zaterdag 14 oktober 2023 staat bij ons in het teken van Be Proud. Kom uit voor je seksualiteit. Sta voor je genderidentiteit. Wees trots op wie je bent!

Little Richard: I Am Everything verheldert de zwarte, queer herkomst van rock ‘n roll, en stelt de eigenlijke schepper van het genre vast: Richard Wayne Penniman, ofwel Little Richard.

We kennen Little Richard van de hits Tutti Frutti, Long Tall Sally, Lucille en Good Golley Miss Molly. In deze docu zien we aan de hand van interviews en optredens wat voor persoon hij was en waar hij in zijn leven mee worstelde. Door getuigenissen van Penniman zelf, zijn vrienden, familie, muzikale legendes en zwarte en queer academici zien we hoe de geschiedenis van rock ‘n roll werd toegeëigend door witte artiesten en instituten.

Regisseur Lisa Cortés laat zien dat Little Richard een ondergewaardeerde revolutionair was die gedwongen werd onafgebroken te schakelen tussen religie, seks en rock ‘n roll. Deze ode aan Little Richard herinnert je aan hoe excentriekelingen en buitenbeentjes een kracht kunnen hebben die nieuwe werelden ontgrendelen waarin we allemaal onszelf kunnen zijn.

Be Proud: Little Richard: I Am Everything | Chassé Cinema Breda
Regie
Lisa Cortés
Cast
Mick Jagger (Zichzelf), Billy Porter (Zichzelf), John Waters (Zichzelf), Tom Jones (Zichzelf)
Speelduur
101 min
verwacht
ma 9 okt 2023
Taal
Engels gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld