Nieuwe show

Breakin Convention
wo 21 feb 2024 - 19:00
grote zaal
wo 21 feb 2024
19:00
Bestellen

De gerenommeerde Franse danseres en choreografe Antoinette Gomis keert als headliner terug naar Breakin' Convention 2024. Na haar showstopping hommage aan Nina Simone in 2016 te hebben uitgevoerd en getourd, toont Antoinette opvallend nieuw werk: Les Ombres, samen met vier mannelijke dansers. 

Les Ombres is een wervelwind aan emoties, waar hiphop hand in hand gaat met traditionele Afrikaanse dansen, breakdance, waacking, house en gebarentaal. Schaduwen en licht leggen de accenten op de choreografieën, die na de voorstelling ongetwijfeld nog een tijdje zullen nazinderen. Een brandend actuele voorstelling, gebaseerd op het familieverhaal van Gomis zelf.

Antoinette's fysieke behendigheid en moeiteloze choreografische stijl hebben haar talloze onderscheidingen opgeleverd, alsmede het respect van zowel hiphop- als dansliefhebbers over de hele wereld. Op de openingsavond slorpt het dansspektakel Les Ombres het publiek helemaal op in hun wereld. 

Antoinette Gomis en regisseur Cyril Machenaud zijn het brein achter dit zinnenprikkelend totaalplaatje, waarin het verhaal verteld wordt van een vluchteling die op zoek is naar een betere wereld. Zijn weg brengt hem via rake beelden en strakke hiphop-moves langs teleurstellingen en vriendschappen. De moed van het hoofdpersonage staat centraal en toont in alle sereniteit de kwetsbaarheid van vluchtelingen, die alles achterlaten om een beter leven te vinden. 

Breakin Convention - Nieuwe Show | Chassé Theater

credits

regisseur: Cyril Machenaud / performers: Ambroise Mendy, Antoinette Gomis, Damani Dembele aka Bboy Damani, Francois Marna aka Frankwa, Mame Diarra aka Mamson