Fellini's 'La Dolce Vita' (1960, 35 mm vertoning)

Federico Fellini
Fellini Filmmaand
zo 5 nov 2023 en vr 1 dec 2023
zo 5 nov 2023
en
vr 1 dec 2023

November is Fellini Filmmaand! Vanwege zijn 30ste sterfdag kijken we terug op de hoogtepunten uit het (vaak biografische) werk van de grootmeester van de Italiaanse cinema.

Marcello is een columnist die 'La Dolce Vita' (het zoete leven) beschrijft van de high society van Rome. Onverwacht vat hij een passie op voor de zojuist in Rome gearriveerde hoogblonde voluptueuze ‘starlet’ Sylvia. Op zoek naar sappige roddels en schandaalnieuws, stort hij zich in Sylvia's kielzog elke nacht in de drukte van Via Veneto. Daar proberen playboys, filmsterren en hoeren in nachtclubs en bordelen van het leven een feest te maken. Maar in de nachten vol drank en seks sluimert diepe tragiek en verdriet.

La Dolce Vita is een schitterend portret in zwart-wit van de Italiaanse hoofdstad in de vroege jaren zestig. Fellini vond de perfecte vorm en stijl om het thema te verbeelden; Rome's aristocratie speelt zich­zelf, maar de beroemde Via Veneto, trefpunt van de internationale beau monde in de jaren zestig, werd in de studio nagebouwd. Exclusief op 35 mm te zien!

Bij de laatste vertoning van La Dolce Vita op 1 december is het mogelijk een heerlijk Italiaans 3 gangen diner in Vensters' bij te boeken. Dit kan tijdens het bestellen van je filmtickets.

Fellini Filmmaand | Chassé Cinema
Regie
Federico Fellini
Cast
Marcello Mastroianni, Anita Ekberg en Anouk Aimée
Speelduur
174 min
verwacht
zo 5 nov 2023
Taal
Duits, Engels, Frans en Italiaans gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld
Onderdeel van