Een nacht in de Efteling

Pretpakhuis en De Efteling
do 1 mei 2025 - 19:30
grote zaal
do 1 mei 2025
19:30
binnenkort in verkoop

In deze hilarische voorstellig komen de wonderlijke wereld van de Efteling en de traditie van de komedies van Jon van Eerd samen tot een explosieve, unieke en onvergetelijke voorstelling. 

Dit is een niet te missen, unieke samensmelting van de betovering en verwondering uit de Efteling tot een hysterisch grappige achtbaan van idiote misverstanden, spannende achtervolgingen en kolderieke belevenissen zoals je die van Jon van Eerd gewend bent. 

Wat gebeurt er als de zusjes Julia en Sophie op zoek gaan naar de waarheid tussen fantasie en werkelijkheid? Tijdens een nachtelijk avontuur belanden zij achter de poorten van de Efteling waar iets vreemds aan de hand is. Het lijkt wel alsof alles op zijn kop staat en dat niets meer klopt. De Fakir kan niet meer op zijn tapijt vliegen omdat hij hoogtevrees heeft. De klokken van Frau Schmeperling lopen niet meer, omdat de muizen denken dat ze een olifant zijn. Roodkapje is op zoek naar haar ware identiteit. En in de Danse Macabre zijn de geesten hun ritmegevoel kwijt. En wat als deze Eftelingbewoners zich in de talkshow van Eva Drienek moeten komen verantwoorden? 

Er volgt een doldwaas en aanstekelijk komisch avontuur waarbij je meegenomen wordt in een 
opeenstapeling van misverstanden, briljante decorvondsten en uitdagende luchtkastelen. Dit is de op hol geslagen wereld van de Efteling, zoals je de Efteling nog nooit hebt beleefd. Leuker dan TikTok, actueler dan Instagram en oprecht genieten! Eindelijk écht een voorstelling voor iedereen boven de 1 meter 20. En dat bij jou in het theater. Met onder andere Patrick Martens, Zjon Smaal, Suzanna Pleiter, Cathalijne de Sonnaville, Lars Vaessen en Bente Stoelwinder. 

credits

cast: Patrick Martens, Zjon Smaal, Suzanna Pleiter, Cathalijne de Sonnaville, Lars Vaessen, Bente Bo Stoelwinder / script en regie: Jon van Eerd / decor: Joris van Veldhoven / kostuums: Carla de Kroon / licht: Uri Rapaport / muziek: Rene Mekelbach