ondersteunde projecten

Chassé Cultuurfonds steunde de afgelopen tijd de volgende projecten:

Light

LeineRoebana is ons huisgezelschap en produceerde speciaal voor onze beide jubilea de dansvoorstelling Light. Light werd genomineerd voor een Zwaan als ‘meest indrukwekkende dansproductie 2016’. De Zwanen worden ook wel gezien als de Oscars van de Nederlandse Dans. 

jubileumboek 

Wij zijn dagelijks getuige van de transitie, van het moment waarop de acteur verandert in een personage, de musicus in zijn muziek, de danser in een idee fixe. Dat moment is eigenlijk altijd maar kort: vijf minuten ongeveer. Vijf minuten waarin werkelijkheid verandert in fictie. Het is een intrigerend fenomeen, dit moment. Ter ere van het jubileum bracht fotografe Wiesje Peels de magische vijf minuten voor aanvang van een voorstelling in beeld. En gaf cabaretière en auteur Maud Vanhauwaert er woorden aan. Een mooi kijkje achter de schermen. Het jubileumboek is te koop in de theaterwinkel.

Jouw Romeo & Julia

In dit grote stadsproject zijn drie verschillende Romeo en Julia-voorstellingen gemaakt door amateurs uit Breda, onder leiding van regisseurs uit de regio. De makers werden hierbij gecoacht door regisseur Ruut Weissman (o.a. De Tweeling, Hij gelooft in mij). De voorstellingen waren gratis toegankelijk op vrijdag 22 april. Op zaterdag 23 april was het Festival van de liefde in het Chassé Theater, met theater, film, dans, lezingen en performances; een crossover tussen amateurs en professionals. Bekijk de aftermovie.

verjaardagsweekend

Samen met 4.000 gasten hebben wij zaterdag 14 en zondag 15 november 2015 onze verjaardag gevierd. Een filmnacht, gevolgd door het grootste filmontbijt in de geschiedenis van het Chassé Theater en als hoogtepunt de jubileumvoorstelling From Broadway to Breda. Op het verjaardagsfeest op zondagmiddag zijn alle inwoners van Breda uitgenodigd.

eerdere jaren

  • ontvangst meesterpianist Jean-Yves Thibaudet als artist in residence tijdens festival Summertime;
  • talentontwikkeling: de Bredase jonge cabaretier Roel Meijvis kreeg een week lang de MK2zaal tot zijn beschikking;
  • concert Apollo’s Dans met harpiste Lavinia Meijer & Amsterdam Sinfonietta:
  • optreden finalisten Franz Liszt concours: Mengjie Han, Peter Klimo, Mariam Batsashvili

contact

Wilt u een overzicht van de mogelijkheden of een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op met met Marleen Vermonden: cultuurfonds@chasse.nl