Opera Zuid

Het Chassé Theater is sinds haar opening in 1995 met trots één van de vaste speelplekken van Opera Zuid, het gezelschap dat een unieke broedplaats vormt voor vernieuwende producties en aanstormend talent. Veel internationaal gelauwerde opera-artiesten - zoals Karin Strobos, Helen Lepalaan en Johanni van Oostrum - zetten de eerste stappen in hun carrière op ons podium in een Opera Zuid productie.

Opera Zuid is talentontwikkeling

De afgelopen 25 jaar heeft Opera Zuid zich ontwikkeld van een productiekern tot een internationaal operagezelschap, dat bovendien in Nederland het voortouw heeft genomen op het gebied van internationale talentontwikkeling. Jonge zangers uit o.a. Nederland, Zuid-Afrika, IJsland en Rusland krijgen de kans om zich als artiest te ontwikkelen en hun debuut te maken in diverse rollen. Ook in de toekomst blijft Opera Zuid zich manifesteren als hét instituut op het gebied van de talentontwikkeling voor muziektheater.

Opera Zuid: opera van en voor iedereen

Opera Zuid brengt krachtig operatheater met veel getalenteerde, internationale vocalisten en is hét epicentrum voor opera in Zuid-Nederland. Opera Zuid wil opera zo breed mogelijk verspreiden en iedereen deelgenoot maken: opera van en voor iedereen. Begin 2017 mocht Opera Zuid, Waut Koeken verwelkomen als nieuwe intendant. Hij geeft de komende jaren met veel passie invulling aan de pijlers van het nieuwe beleid van Opera Zuid: verrassend repertoire, onderscheidende artistieke kwaliteit, samenwerking met (Zuid-)Nederlandse en Europese gezelschappen en ruimte voor jong talent. "Opera spreekt ons hart en ons hoofd aan en raakt ons in het diepste van ons mens-zijn - en tot de kern van dat mens-zijn behoort verbeeldingskracht. Dit is één van de troeven van Opera Zuid, waardoor wij op unieke wijze grootse opera's kunnen brengen", aldus Waut Koeken.