Backstage | Interview | Evelien Holster (programmeur klassieke muziek)

backstage | Interview | Evelien Holster

Als je het Chassé Theater bezoekt, is de kans groot dat je haar tegenkomt. Evelien Holster vertelt over haar eerste jaar als onze programmeur Klassieke Muziek. 

"Puur genieten van mooie muziek, dat is van alle tijden."

Evelien Holster is sinds januari 2021 programmeur Klassieke Muziek bij het Chassé Theater in Breda. Ze is een echte muziekliefhebber. “Puur genieten van mooie muziek, dat is van alle tijden. Ik ben vereerd dat ik klassieke muziek in het programma van het Chassé Theater de plek mag geven die het verdient”, vertelt ze. “Er worden heel veel interessante, creatieve voorstellingen gemaakt. Dat wil ik graag aan de stad laten zien en horen.”

Samenwerking in de stad
Met de komst van Evelien is de samenwerking tussen het Chassé Theater en de Nieuwe Veste, Centrum voor de Kunsten, versterkt. “We zijn geen concurrenten, maar vullen elkaar juist heel mooi aan”, vindt Evelien, die bij de Nieuwe Veste programmeur Kamermuziek is. “Daar ligt de nadruk op kamermuziek. Maar voor sommige voorstellingen is meer ruimte nodig. Bijvoorbeeld omdat het optredende gezelschap groter is. Of omdat in een voorstelling de combinatie gemaakt wordt tussen (klassieke) muziek en bijvoorbeeld toneel, dans of spoken word. Die ruimte en mogelijkheden kan het Chassé Theater heel goed bieden. Én natuurlijk de prachtige Steinway-concertvleugel.  Ook dit seizoen zetten wij het instrument en pianomuziek in de breedste zin weer in de spotlight, tijdens een nieuwe serie gevarieerde Steinway Sessies!".

Persoonlijke benadering
Omdat Evelien startte in coronatijd, toen voorstellingen werden afgelast en het theaterdoek gesloten bleef, duurde het even voordat Evelien – live op het podium – resultaat van haar werk zag. Nu het weer kan is ze persoonlijk bij alle klassieke muziekvoorstellingen aanwezig. Vaak heet ze bezoekers persoonlijk welkom en verzorgt ze een inleiding. “Ik vind het ook heel leuk als gasten na de voorstelling hun ervaringen met me delen. Dat persoonlijke tintje voegt voor mij echt heel veel toe, ik krijg er altijd weer nieuwe inspiratie en energie van. Zoek mij dus gerust op als je in het theater bent!”

De komende maanden staan er mooie en afwisselende concerten op de agenda. Van binnen- en buitenlandse gezelschappen. Evelien tipt voorstellingen waar ze zelf naar uitkijkt. Zoals Camerata RCO op 27 september 2022. “Dit is echt prachtig mooie muziek, waarbij je op het puntje van je stoel zit te genieten. Een hoogwaardig klassiek concert door Camerata RCO, een ensemble dat bestaat uit musici van het Koninklijk Concertgebouworkest, dat inmiddels over de hele wereld speelt.