Juf Roos

Nieuwe theatershow

In het voorjaar komen Juf Roos en Gijs naar Breda! In de nieuwe theatershow maken Juf Roos en Gijs zich op voor de landelijke Molendag. De molen moet er piekfijn bij staan maar dan..... gebeurt er iets ergs met de molen. Juf Roos en Gijs doen er alles aan om de molen op tijd weer in orde te krijgen. Ze reizen zelfs af met een zeilboot naar Zuid-Laren. Zou het ze lukken om dit voor elkaar te krijgen?

Over Juf Roos

Ken jij de leukste juf van Nederland al? Juf Roos woont in een molen op de dijk waar ze de hele dag echte Hollandse liedjes zingt. Dit doet ze samen met haar buurjongen Gijs, die ook vaak op bezoek komt. Samen nemen ze de kinderen mee naar een fantasiewereld waarin de liedjes tot leven komen. Juf Roos is te zien op RTL Telekids, op Youtube, online in de Juf Roos Club en natuurlijk op het podium! 

Juf Roos in het Chassé Theater 

In 2019 kwam juf Roos voor het eerst naar Breda met de voorstelling Juf Roos gaat op vakantie. In de Middenzaal van het Chassé Theater vertelden Juf Roos en Gijs dat ze op vakantie zouden gaan. Maar onderweg vonden ze een weggelopen hondje. Ze namen het hondje mee en gingen verder naar de boerderij van Tante Tulp, maar zij bleek verdwenen. Een groot avontuur voor Juf Roos en Gijs volgt. 
In 2021 komt juf Roos terug naar het Chassé Theater met de voorstelling Juf Roos gaat op avontuur, waarin weer veel gezongen en gedanst wordt. Juf Roos en Gijs bereiden zich voor op een bijzondere dag: Molendag. Dus de molen moet er op en top bij staan. Maar dan gaat er iets vreselijk mis. Juf Roos en Gijs proberen alles weer op tijd in orde te maken. 

Bioscoopfilm

In 2019 bracht Juf Roos ook een bioscoopfilm uit. In deze film geeft de bekende Juf een verjaardagsfeestje en iedereen is uitgenodigd. Samen met Gijs versiert ze de molen met ballonnen, heel veel ballonnen. Maar tot hun grote schrik stijgt de molen plotseling op. De film ging op 21 juli 2019 in première en is nu nog te zien op verschillende streamingsdiensten. 

 

Samen zingen met Juf Roos 

Zingen is wat Juf Roos het liefste doet. De herkenbare typisch Nederlandse liedjes kunnen door jong en oud gezongen worden en zijn zeer geschikt om samen te zingen. Samen zingen met je kindje is volgens Juf Roos een goed idee. Maar waarom? 

Als een kindje ongeveer 12 maanden is, zijn ze meestal gek op geluid en liedjes. Ook zullen de meeste kindjes dan al wat woorden of zinnen gaan begrijpen. Deze combinatie maakt dat vaak enthousiast reageren op een liedje. Muziek is zo een makkelijke manier om contact te maken met je kindje en het helpt bij de ontwikkeling van tekst en taal. Door het gebruik van liedjes leert je kindje steeds meer woorden begrijpen. De liedjes die Juf Roos zingt zijn dus ook vooral belangrijk voor kindjes van 0 tot 5 jaar. Zij zullen door de liedjes spelenderwijs kennismaken met taal en steeds meer begrijpen.
   
Wil je alle liedjes van Juf Roos beluisteren? Dat kan via Spotify of Youtube

Kleurplaten Juf Roos & Gijs

Gek op kleuren? Juf Roos heeft heel veel mooie kleurplaten online staan. Kleur je bijvoorbeeld Gijs en Juf Roos mooi in, of kies je toch liever voor een kleurplaat van de molen? Ook het logo van Juf Roos kan je mooi inkleuren. Geef 'm een mooi plekje op je slaapkamer! 

Werkjes Juf Roos & Gijs

Youtube kanaal

Bekijk de leukste liedjes ,video's en lesjes op het Youtube kanaal van Juf Roos.