philharmonie zuidnederland

Het Chassé Theater in Breda is één van de vaste speelplekken van philharmonie zuidnederland, één van de grootste orkesten van Nederland en het meest flexibele; in grote bezetting speelt het orkest symfonische meesterwerken en in bijzondere kleine bezettingen de delicate parels van de klassieke muziek.

Daarnaast is er veel ruimte voor een scala aan educatieve projecten van kleuters tot middelbare school én voor talentontwikkeling van amateur- tot topniveau. Bij het Chassé Theater is philharmonie zuidnederland ook te horen als begeleidend orkest in de producties van Opera Zuid.

(gast)dirigenten bij philharmonie zuidnederland

In haar eerste seizoenen werkt philharmonie zuidnederland met (gast)dirigenten van de gefuseerde orkesten zoals Kees Bakels, Jan-Willem de Vriend, Ed Spanjaard, Otto Tausk en Andrew Grams. Met ingang van seizoen 2016-2017 is de Russische dirigent Dmitri Liss (1960) benoemd tot chef­dirigent van philharmonie zuidnederland en daarmee de eerste chef dirigent van het gefuseerde orkest. Geen onbekende echter; Liss dirigeerde in 2013 één van de prachtige laatste concerten van Het Brabants Orkest.

meesterwerken met vooraanstaande solisten

Dit grootste orkest van Nederland staat met de grootste solisten van onze tijd op het podium. De eerste seizoenen bijvoorbeeld met wereldpianisten Severin von Eckardstein, Jean-Efflam Bavouzet, Alexandre Tharaud, Arthur & Lucas Jussen, Nelson Goerner en Ronald Brautigam, violistes Isabelle van Keulen en Simone Lamsma en Rick Stotijn op contrabas. In seizoen 2018-2019 komt philharmonie zuidnederland naar Breda met o.a. solisten Liza Ferschtman en Simone Lamsma.