Mark Engelen

Todesangstschrei

Rundfunk
vr 6 mei 2022 tot za 7 mei 2022
vr 6 mei 2022
tot
za 7 mei 2022

Rundfunk is terug met een nieuwe voorstelling: Todesangstschrei.

Het duo Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde) beleefde een droomdebuut. Na de succesvolle televisieserie ontving hun eerste voorstelling Wachstumsschmerzen een vloedgolf aan lovende recensies, ontstond er een ware run op de kaarten en wonnen ze de Neerlands Hoop 2018. Nu komen de heren terug naar het theater met hun nieuwe voorstelling Todesangstschrei.

Nadat je je door een jeugd vol dure fouten, zure nederlagen en gure afwijzingen heen hebt geworsteld en het eindelijk tijd is om op eigen benen te staan en van het leven te gaan genieten, ligt er een oude, smerige vriend op de loer die de rest van je leven naar je zal gluren en in je nek zal hijgen: de DOOD.

Je hebt het nest nog niet verlaten of je haren worden dunner, je spieren strammer en je zicht zwakker. De allesbeklemmende angst voor de dood en het wachten daarop is onvermijdelijk begonnen. En het enige dat zeker is, is dat -ie elke seconde dichterbij komt.

Na Wachstumsschmerzen over de pijn van het opgroeien, storten de jongens van Rundfunk zich in Todesangstschrei op de nietsontziende ellende van de naderende dood. Lachen.

⭐⭐⭐⭐ "Het maakt ook deze tweede show tot ijzersterk en spannend cabaret" - Volkskrant
⭐⭐⭐⭐ "Van de Velde en Van Kalmthout beheersen hun stijl tot in de puntjes" - Trouw
⭐⭐⭐⭐ "De voorstelling barst van de geinig verrassingseffecten die voor flitsend vermaak zorgen." - Telegraaf
"Sublieme timing, naadloos samenspel en goed uitgedachte details." - Parool 

In deze voorstelling wordt gebruikgemaakt van schrikmomenten met licht en geluid.

Backstage | Interview | Rundfunk

Het duo Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde) beleefde vorig seizoen een droomdebuut. Na de succesvolle televisieserie ontving hun eerste voorstelling Wachstumsschmerzen een vloedgolf a…

credits

met: Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde / regie: Peter van de Witte / decor: Edwin Kolpa / licht: Bart van den Heuvel / kostuums: Esmee Thomassen / rap: Bart Rijnink