Todd MacDonald

Double Murder

Hofesh Shechter
do 19 mei 2022 - 20:30 tot 22:10
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
do 19 mei 2022
20:30 tot 22:10
Geweest

In 2010 blies de Israëlisch/Britse choreograaf Hofesh Shechter onze Jupilerzaal omver met zijn voorstelling Political Mother. Eindelijk komt hij weer terug naar Breda. Een voorstelling om naar uit te kijken!

In 2016 maakte Hofesh Shechter de voorstelling Clowns voor het Nederlands Dans Theater. De choreograaf is wereldwijd befaamd om zijn originele combinatie van urban en hedendaagse stijlen. Clowns keert terug in het tweeluik Double Murder en belicht onze verbazingwekkende groeiende onverschilligheid tegenover geweld.

Shechter maakt voor deze tweeluik ook een nieuw werk: The Fix. De voorstelling staat met zijn bespiegelende en poëtische karakter in scherp contrast staat met het overdonderende Clowns. Op een strak uitgelicht, vierkant speelvlak ontvouwt de nieuwe choreografie voor tien dansers zich tot een bedwelmende caleidoscoop van lichamen in eindeloze beweging.

In deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van pyro effecten en hard geluid. Oordopjes wordt aanbevolen. 

samen veilig genieten van theater

Voel je veilig tijdens je bezoek. Tijdens de voorstelling heb je vaste zitplaatsen naast elkaar maar ons theater biedt voldoende gelegenheid om in de foyers minder drukke plekken op te zoeken. Er zijn daarnaast veel ruimtes om je handen te wassen en uiteraard kan je een mondkapje ophouden als jij je daar prettig bij voelt.