Thom Hoffman

Vleugels - Clara & Robert Schumann

Storioni Trio, Thom Hoffman & Saskia Temmink
vr 4 mrt 2022 - 20:30 tot 22:00
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
vr 4 mrt 2022
20:30 tot 22:00
Geweest

Clara & Robert Schumann – hun liefde, hun leven, hun muziek brengt het verhaal van het opmerkelijkste liefdespaar uit de geschiedenis van de klassieke muziek. Acteurs Saskia Temmink & Thom Hoffman nemen samen met het fenomenale Storioni Trio je mee langs alle hoogte- en dieptepunten uit het veelbewogen leven van deze twee unieke karakters.

Clara trouwde in 1840 met componist Robert Schumann, die piano studeerde bij haar vader, de bekende pedagoog Friedrich Wieck. Al op haar negende trad Clara op en vanaf haar dertiende maakte ze lange concertreizen. Ze was een geweldig pianiste, een verdienstelijk componiste en een absolute ster in het muziekleven van die tijd. Haar huwelijk met Robert was liefdevol en turbulent. Ook de intrigerende vriendschap met de nog jonge Johannes Brahms komt aan bod in deze luisterrijke samensmelting van tekst, spel en muziek. schumann-vleugels.nl

Storioni Trio, Thom Hoffman & Saskia Temmink
Thom Hoffman is vooral bekend van succesvolle bioscoopfilms als De Vierde Man, Zoeken naar Eileen, De  Avonden en Zwartboek. Hij schitterde in televisieseries als Het Wassende Water, De Co-assistent en het  onvolprezen Dokter Tinus. Thom Hoffman had ook rollen in musicals als My Fair Lady, Je Anne en Chicago.

Saskia Temmink is een veelgevraagd toneel- en televisie-actrice. Ze werd bij het grote publiek bekend door  haar rol als Pup in de TV-serie Oud Geld (Gouden Kalf voor Beste Actrice in een televisiedrama). Recente  toneelrollen in: Macbeth, Bloedverwanten, Annie op Soestdijk. Op TV is Saskia Temmink recent te zien geweest in Van God Los, Smeris en is ze sinds 2002 een van de vaste gezichten van het improvisatieprogramma De Vloer Op.

Het Storioni Trio bestaat uit: pianist Bart van de Roer, violist Wouter Vossen en cellist Marc Vossen. Storioni voert sinds haar oprichting in 1995 werken uit voor pianotrio, variërend van klassiek tot hedendaags. Het trio is nationaal én internationaal zeer vermaard en tourde de hele wereld over.

"Het Storioni Trio is het vlaggeschip van de Nederlandse cultuur" - NRC Handelsblad

credits

piano:  Bart van de Roer - viool: Wouter Vossen - cello: Marc Vossen - tekst / spel: Saskia Temmink en Thom Hoffman