Ernst Coppejans

Boys won't be boys

Rikkert van Huisstede
do 16 sep 2021 - 20:30 tot 22:00
Jupilerzaal
do 16 sep 2021
20:30 tot 22:00
Geweest

Boys won't be boys is een wervelende collage van jongens en mannen*. Ze zingen, dansen, dichten, grappen, rappen of vertellen in wisselende samenstelling over hun persoonlijke levens. Want het is stoer om je (als man) kwetsbaar op te stellen.

Mannelijkheid is iets waar iedereen dagelijks mee te maken heeft. Homo, hetero, man, vrouw of anders, iedereen verhoudt zich tot wat er van mannen (en vrouwen) wordt verwacht. Het is daarom gek dat ‘gender’ wordt gezien als iets voor gemarginaliseerde groepen. Is het niet juist succesvol om als man je mannelijkheid te bevragen?

"We mogen er trots op zijn dat we open zijn, lief of flamboyant. De verschillen tussen mannen en vrouwen zijn lang niet zo groot als we onszelf wijsmaken”, aldus de ontwapenende initiator Rikkert van Huisstede.

Of je nou hetero of homo, a-seksueel of bi-seksueel, bouwplaatsmanager of musicalster, intersekse of transgender, jonge vader of dragqueen bent, niemand past precies in het hokje “man”. De spelers van Boys won't be boys weten inmiddels hoe bevrijdend het is om je open te stellen. Door al die verschillende verhalen doorbreken we vooroordelen en stereotypen en komen we dichter bij elkaar. 

Het telefoonnummer 06-42280481 is 24/7 te bereiken voor inspiratie, informatie en voorproefjes van de maatschappelijke beweging en theatervoorstelling. Laat Rikkert voor je zingen, doe een telefonische workshop zelfliefde of deel je eigen verhaal (anoniem).

*waar wij de termen mannen/jongens gebruiken bedoelen we een breed scala aan mensen.

50% korting
Op donderdag 16 en vrijdag 17 september hebben wij twee bijzondere voorstellingen rondom het thema mannelijkheid: BLOOS de Mannen en Boys won't be Boys. Bezoek je beide voorstellingen? Dan krijg je 50% korting op beide voorstellingen. De korting wordt in de laatste stap van het bestelproces automatisch verrekend.

Over Rikkert van Huisstede
Rikkert van Huisstede zingt liefdevol en confronterend grenzen en hokjes omver. Hij studeerde aan het Conservatorium van Haarlem en was drie jaar op tournee met Herman van Veen. Nu is hij presentator, artistiek leider en producent van de voorstelling Boys won’t be boys. Daarmee probeert hij meer ruimte te creëren voor jongens en mannen om buiten het krappe ideaalbeeld van de man te stappen. Hij heeft een vernieuwende kijk op thema’s als gender, seksualiteit en liefde en een zangstem met een bereik van vier octaven.

Podcast
In Dit zijn de makers, de podcast van het Chassé Theater, praten Annemijn en Rikkert over de voorstelling Boys won’t be boys, waarin Rikkert het fenomeen mannelijkheid bevraagt. Want wat is mannelijkheid eigenlijk en welke vormen van mannelijkheid bestaan er allemaal? En wat is de rol van theater in deze zoektocht? luister nu

Voor deze voorstelling is geen test- of vaccinatiebewijs nodig. Lees hier alle informatie over de geldende maatregelen.

credits

regie: Rikkert van Huisstede - spel: Allard Medema, Anne Chris van Doesburg, Barry de Bruin, Bas Mastboom, Brandon Delagraentiss, Ezra Fieremans, Ferhat, Frans Blokhuis, Jasper Albinus, Jay Gemale, Jorrit de Vries, Lars Brinkman, Leyla de Muynck, Lito Mabjaia, Marc Alberto, Marleen Hendrickx, Matthijs Rijsdijk, Redouane Amine, REINDIER, Rene Strik, Thijs Bloothoofd, Willem Wits (in wisselende samenstelling)