De Speld Theater

BOS Theaterproducties
do 23 jun 2022 - 20:30 tot 22:00
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
do 23 jun 2022
20:30 tot 22:00
Tickets

Na vijftien jaar betrouwbaar verslag te hebben gedaan van het laatste nieuws breidt De Speld dit jaar uit naar de toekomst. Met een wervelende theatershow.

In De Speld Theater gaat het team achter het satirisch nieuwsplatform De Speld de strijd aan met alles wat ons de komende decennia te wachten staat. Van algoritmes tot zeespiegelstijging en van Artificial Intelligence tot zeespiegelstijging.

Verwacht een confettikanon aan satirische scènes, dilemma’s waarvan je nooit dacht dat ze bestonden en hilarische nieuwsflitsen. En vergis je niet: de toekomst op de hak nemen in een cabaretvoorstelling, dat is helemaal niet makkelijk. Want de toekomst is nog niet gebeurd. Gelukkig heeft De Speld voor het script van de voorstelling de hulp ingeroepen van een state of the art computeralgoritme.

⭐⭐⭐ "spot-on satire zoals we van De Speld gewend zijn'' - Trouw

''Dit is De Speld op zijn best: een vreemde fictieve situatie heeft plotseling een rake gelijkenis met de werkelijkheid.'' - Theaterkrant

Onze tip voor grote groepen

Op zoek naar een passend arrangement voor jouw gezelschap bij deze voorstelling (vanaf 20 personen)? Bekijk onze mogelijkheden.

Backstage | Interview | De Speld Theater

Ga mee op avontuur met De Speld Theater naar de toekomst: De meest ideale theateravond ooit

credits

naar een idee van: Jochem van den Berg / regie: Leopold Witte / spel: Anne Lamsvelt, Xander van Vledder, Alex Hendrickx en Linde van den Heuvel / script: Schrijversteam van De Speld o.l.v. Jochem van den Berg. Vera van Zelm, Daan Windhorst en Lucas de Waard / decor: Michiel Voet / kostuumontwerp: Arien de Vries / lichtontwerp: Uri Rapaport / geluidsontwerp: Robert van Delft