MdeGruyter & NdeJong

Oma is een avatar (8+)

HNTJong
Checken voor Toegang
zo 20 feb 15:00 - 16:15
Kinlyzaal
zo 20 feb 2022
15:00 - 16:15
Tickets

Oma is een avatar is een online sprookje over het internet en afscheid nemen. Geïnspireerd op verhalen en tekeningen van kinderen.

BFF's Zoë en Amani hebben allebei hun oma verloren. Hun opa's gaan hier totaal anders mee om. Waar Zoë's opa een rivier van tranen huilt om zijn soulmate, geniet Amani's opa van zijn vrijheid en ontdekt zijn nieuwe leven via apps. Daarnaast is Amani haar broer Maçon gestopt met praten sinds zijn kat Fireball is overreden. Gelukkig weet Maçon alles van het internet, dus ook hoe je je oma als avatar weer tot leven brengt. 
 
Wanneer ze op het wereldwijde web verdwalen, komen ze in aanraking met allerlei manieren van afscheid nemen: Ze ontdekken Tiktokfamous gedenkplekken en ontmoeten een Orakel vol emoji’s aan wie je alles kunt vragen. De digitale en de fysieke wereld lopen steeds meer door elkaar: geurende bloemen worden Gifjes en Fireball vinden ze zingend terug in de glitchende kattenhemel.  

Bij deze voorstelling hanteren wij de voorwaarde Checken voor Toegang. Dit betekent dat je een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag van Testen voor Toegang moet kunnen tonen bij binnenkomst. meer info

Onderdeel van:
kindervoorstellingen

credits

regie:  Eva Line de Boer / tekst: Yentl van Stokkum / spel:  O.a. Tine Cartuyvels, Leon Ali Çifteci , Paul R Kooij, Yolanda Bertsch / muziek: Willem de Bruin (The Opposites)