Marijke de Gruyter

Girls & Boys

Toneelgroep Oostpool
wo 14 sep 2022 - 20:30 tot 22:00
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
wo 14 sep 2022
20:30 tot 22:00
Tickets

Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. 

De voorstelling is verplaatst van 20 januari naar 14 september. Tickethouders zijn per mail op de hoogte gesteld.

Al snel beginnen de jonge vrouw (Hadewych Minis) en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig en vergelijkbaar met dat van velen, maar gaandeweg brokkelt het sprookje af en neemt hun leven een verontrustende wending.

Girls and Boys is een aangrijpende onewomanshow die begint als een hilarisch sprookje en eindigt in een onvoorstelbare nachtmerrie.

Deze monoloog, van de hand van de veelgeprezen Britse toneelschrijver Dennis Kelly, verscheen in 2018 en is nu voor het eerst in Nederland te zien. Regisseur Daria Bukvić besloot dat het tijd was om deze theatrale noodkreet naar de Nederlandse theaters te brengen: "Girls & Boys is mij uit het hart gegrepen. Het is het meest urgente toneelstuk dat ik in jaren heb gelezen."  

⭐⭐⭐⭐⭐ "Zo’n voorstelling doet het theaterhart goed" - NRC

⭐⭐⭐⭐ "magistrale samenwerking tussen Hadewych Minis en Daria Bukvić" - Volkskrant

⭐⭐⭐⭐⭐ "Hadewych Minis is weergaloos" - Scenes

credits

tekst: Dennis Kelly / vertaling: Hannah van Wieringen / regie: Daria Bukvić / spel: Hadewych Minis / dramaturgie : Madelon Kooijman / scenografie: Marloes & Wikke / kostuumontwerp: Dymph Boss / muziek: Wilko Sterke / lichtontwerp:  Yuri Schreuders / kostuumatelier: Femke van Neerven / productieleiding: Jeroen Heinen