Het leven zelf

Toneelschuur
Checken voor Toegang
vr 4 feb 20:30 - 22:00
Kinlyzaal
vr 4 feb 2022
20:30 - 22:00
Tickets

Casper Vandeputte maakt een toneelbewerking van Het leven zelf. Over op de rand staan van het volwassen leven, het zoeken naar verbinding, vriendschap en liefde in allerlei vormen.  

Van de ene op de andere dag besluit de talentvolle Amos te stoppen met wedstrijdzwemmen. Niet lang daarna valt hij van zijn studentenflat. Wat overblijft zijn de herinneringen van mensen dichtbij en ver weg. Een romantische werkvakantie in Frankrijk, twee jongens in de duinen, een zolder vol foto’s.

In Het leven zelf komen vier mensen samen in wiens leven Amos een rol speelde. In hun verhalen is Amos steeds aanwezig, soms prominent, soms op de achtergrond. Langzaam tekenen de contouren zich af van een jongen die niet goed weet hoe hij zich aan het leven moet verbinden. Door het delen van herinneringen leren we ook zijn omgeving kennen en wordt zichtbaar hoe het ene leven het andere aanraakt. 

Het stuk is een toneelbewerking van het gelijknamige boek van Roelof ten Napel. De jonge schrijver was genomineerd voor de Grote Poëzieprijs en de C. Buddingh’ prijs.

Bij deze voorstelling hanteren wij de voorwaarde Checken voor Toegang. Dit betekent dat je een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag van Testen voor Toegang moet kunnen tonen bij binnenkomst. meer info

credits

regie: Loek de Bakker / bewerking: Casper Vandeputte / naar de roman van Roelof ten Napel / met: Sharlee Daantje, Alex Hendrickx, Michael Muller, June Yanez / decor: Janne Sterke / kostuums: Rebekka Wörmann / muziek: Hans Vermunt i.s.m. Guy Corneille / decor: Janne Sterke / dramaturgisch advies: Tjeerd Posthuma