Leonel Piccardo

Vormen van opdringerigheid

Het Paradijs
Checken voor Toegang
di 25 jan 2022 - 20:30 tot 21:30
Kinlyzaal
di 25 jan 2022
20:30 tot 21:30
Geweest

De voorstelling wordt helaas geannuleerd. Tickethouders zijn per mail op de hoogte gebracht.

Acht mensen opeengepakt in een metro. Acht mensen alleen in hun appartement. Acht mensen vast in hun eigen hoofd. 

In het drieluik Vormen van Opdringerigheid onderzoekt Collectief Het Paradijs drie perspectieven op de toenemende druk op de eigen ruimte. 

De overvolle metro crasht en lanceert de acht reizigers naar hun privésferen. De opdringerigheid volgt ze tot in hun slaapkamers waar de overprikkeling van de buitenwereld zich een weg naar binnen baant. Er rest hen nog maar één laatste toevluchtsoord: het eigen hoofd. Maar hoe veilig is deze plek?

Van felgekleurde leggings, intens zoete parfums en praatgrage opaatjes tot pushberichten over bomaanslagen en wegblokkadeprotesten. Opdringerigheid lijkt altijd ongewenst, maar misschien kan het ons dichter bij elkaar brengen. In een samenleving waar Fake News, polarisatie en de oproep tot ‘verbinding’ steeds wanhopiger klinkt, kunnen we misschien niet anders dan ons met de beste bedoelingen aan elkaar opdringen. 

Na Paradijsvertraging en de Parade voorstelling over opdringerigheid diept Collectief Het Paradijs dit thema verder uit tot het drieluik Vormen van Opdringerigheid, in regie van theatermaker Ko van den Bosch, bewegingskunstenaar Jakop Ahlbom en choreograaf Nicole Beutler.  

Bij deze voorstelling hanteren wij de voorwaarde Checken voor Toegang. Dit betekent dat je een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag van Testen voor Toegang moet kunnen tonen bij binnenkomst. meer info

WijkJury Breda

WijkJury Breda bezoekt deze voorstelling. meer info over de WijkJury

credits

spel, productie en vormgeving: Santino Slootweg, Jurriaan de Vos, Len Leo Vincent, Luuk Weers, Sue-Ann Bel, Ivar Schutte, Jasper Koopmans, Vincent van Woerkom / regie Akte 1 Ko van den Bosch, Akte 2 Jakop Ahlbom, Akte 3 Nicole Beutler / eindregie & tekst Ko van den Bosch / dramaturgie Eline de Mey / lichtontwerp & techniek Marcel Slagter