Onno van Ameijde

Tranen van Petrus

Nederlands Kamerkoor
do 31 mrt 2022 - 20:30 tot 21:30
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
Geweest
do 31 mrt 2022
20:30 tot 21:30
Geweest

In De tranen van Petrus plaatst het Nederlands Kamerkoor Orlando di Lasso’s meesterwerk in actuele context: wat gebeurt er met de mens ten tijde van isolatie, eenzaamheid en wanhoop?

Met ontroerende dans wordt het verhaal van Petrus – apostel en misschien wel de trouwste volgeling van Jezus - vertolkt. Toch verloochent hij Jezus. De desillusie en eenzaamheid die volgen komen tot leven in samenspel tussen Petrus en het koor. Petrus’ worsteling wordt gadegeslagen en begeleid door zeven zangers in levensgrote glazen zuilen. Wie is er eenzamer? Hij die opgesloten is, of hij die niemand heeft om zijn vrijheid mee te delen? 

⭐⭐⭐⭐ "Schoonheid in klank en beeld bij Tranen van Petrus" - NRC

"De combinatie van pure stem, a capella gezongen, en dans krijgt in de voorstelling een zuivere, bijna onaardse uitbeelding." - Theaterkrant

 "De Tranen van Petrus is helemaal van nu" - Trouw 

Het Nederlands Kamerkoor
Het Nederlands Kamerkoor staat al meer dan 80 jaar aan de wereldtop van de koormuziek en is in binnen- en buitenland bekend om zijn vernieuwende koers. Met koormuziek als medium verklankt het ensemble maatschappelijke thema’s en werkt het samen met acteurs, dansers, dj’s, vj’s, dichters en andere kunstenaars om elke keer een relevant verhaal te vertellen op en rond het podium.

Backstage | Achtergrond | Nederlands Kamerkoor

Vanaf 19 maart gaat het Nederlands Kamerkoor op tournee met de Oekraïense sterdanser Alexandre Riabko. Hij vertelt je meer over zijn rol.