Sytske van Koeveringe, Richard Koek, Maaike van Esch

Microcosm

Nicole Beutler
Checken voor toegang
vr 8 apr 20:30
Kinlyzaal
vr 8 apr 2022
20:30
Tickets

Schrijvers Charlotte Van den Broeck en Arnon Grunberg stappen uit hun comfort zone en maken samen met choreograaf Nicole Beutler een dansvoorstelling. 

Twee bekende schrijvers gaan de confrontatie aan met hun schaamte. Charlotte Van den Broeck en Arnon Grunberg waren het er snel over eens: dansen is het meest gênante dat er bestaat. Reden genoeg voor de penvrienden om uit hun comfort zone te stappen en samen een dansvoorstelling te maken. Beeldend choreograaf Nicole Beutler neemt het tweetal mee op een ontdekkingsreis door het lichaam. Van een zenuwslopend dansdebuut naar een bevrijdende conversatie tussen hoofd en lijf. 

There is no shame in the universe"

Al sinds Eva in het paradijs van de verboden vrucht proefde is ons bewustzijn onlosmakelijk verbonden met schaamte voor ons lijf. Maar is deze tegenstelling tussen lichaam en geest niet een oeroude misvatting? Ons bewustzijn is vervreemd geraakt van de diepe wijsheid van het lichaam. Danspasje voor danspasje treden ze uit het oververhitte hoofd en in de microkosmos van het lichaam. Woorden en oordelen maken langzaam plaats voor de ongewisse helende krachten van het stoffelijke, het lijfelijke en het zinnenlijke. Een zoektocht naar het overstijgen van jezelf in het licht van een grenzeloos universum.

Bij deze voorstelling hanteren wij de voorwaarde Checken voor Toegang. Dit betekent dat je een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag van Testen voor Toegang moet kunnen tonen bij binnenkomst. meer info

credits

concept, regie, choreografie: Nicole Beutler / performance, tekst: Arnon Grunberg, Charlotte Van den Broeck + 1 danser n.t.b. / dramaturgie: Igor Dobricic / scenografie en lichtontwerp: Theun Mosk / muziek: Gary Shepherd / kostuum: Jessica Helbach / productie: Nicole Beutler Projects / met steun van: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst