Confetti (6+)

Introdans
Checken voor Toegang
zo 13 feb 2022 - 15:00 tot 16:40
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
zo 13 feb 2022
15:00 tot 16:40
Geweest

Introdans bestaat 50 jaar en viert feest met de kleurrijke voorstelling Confetti.

De familievoorstelling laat twee klassieke choreografieën zien van Nederlands beroemdste choreograaf Hans van Manen: een spetterend ballet van Karole Armitage en nieuw werk van Ruben Chi.

Nieuw werk Ruben Chi
Ruben Chi is een opkomend talent met een geheel eigen danstaal. Hij laat zich voor Confetti inspireren door de werken van grootmeester Hans van Manen. Ruben Chi verleidt de dansers tot coole moves op dito muziek.

Rave 
Voormalig ballerina van de punk -Karole Armitage- choreografeerde Rave na de aanslagen op 11 september 2001 in New York. Het is een werk waar de overlevings- en scheppingsdrift vanaf spat. Ze combineert verschillende danstechnieken: voguing, capoeira, wushu (Chinese krijgskunst) en ballettechniek. De 24 bodypainted dansers razen in een spectaculair kleurenbombardement over het toneel. 

Polish Pieces
Zonder twijfel is Polish Pieces een van de bruisendste en kleurrijkste werken van Hans van Manen. Op de krachtige muziek van Górecki laat de maestro twaalf dansers in felgekleurde tunieken in steeds wisselende combinaties en in een fantastisch helder lijnenspel het toneel bestormen. 

In the Future 
Hoewel hij het van tevoren niet zo extreem bedacht, spelen de kostuums van Keso Dekker – van voren groen, van achteren rood – een belangrijke rol in Hans van Manens In the Future. Ze benadrukken het sublieme spel van kleuren en lichamen op stimulerende, jazzy muziek van David Byrne. Rode en groene ensembles op magische wijze door elkaar gevlochten, groene rijen mixen ingenieus met rode, en met één simpele sprong of draai wisselt het totale beeld weer. 

Bij deze voorstelling hanteren wij de voorwaarde Checken voor Toegang. Dit betekent dat je een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een negatieve testuitslag van Testen voor Toegang moet kunnen tonen bij binnenkomst. meer info