Martin Oudshoorn

De Ziel

Lebbis
Checken voor Toegang
vr 1 apr 20:30
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
vr 1 apr 2022
20:30
Tickets

Het derde deel uit Lebbis' trilogie De Bovengrens

Volgens onderzoek van de Amerikaans arts MacDougall zou de menselijke ziel 21,3 gram wegen. Ik vind het weinig. Er is twijfel aan zijn onderzoek. Dat vind ik logisch. Het onderzoek is gedaan begin twintigste eeuw en daarna nooit herhaald. Ik snap wel waarom. Toch wil ik het met jou hebben over de ziel, wat het ook is.

Sta je op een mooie zomeravond, kan ook een winteravond zijn, als je maar buiten bent, naar de sterrenhemel te kijken. Dan weet je ogenblikkelijk; wij doen er totaal niet toe. Of wij er zijn of niet zijn is irrelevant. Als wij er niet toe doen, rest ons maar 1 ding. Doen Alsof. Doen alsof we er toe doen. En dat spelletje noemen we dan leven. Met die ziel van ons. En het mooie van doen alsof is, dat alles kan. We kunnen het spel helemaal zelf ontwerpen, de regels, de beloning, het begin en het einde.

Dus dat ga ik met jou bespreken en wel op uiterst humoristische wijze. Want dat ben je van mij gewend en ik heb daar zelf ook lol in.

Dus welkom in mijn attractie.

Lebbis

Bij deze voorstelling hanteren wij de voorwaarde Checken voor Toegang. Dit betekent dat je een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag van Testen voor Toegang moet kunnen tonen bij binnenkomst. meer info