Max Rijkers

Nacht in Breda

Het Zuidelijk Toneel
do 19 mei 2022 tot za 21 mei 2022
do 19 mei 2022
tot
za 21 mei 2022

Tijdens de nachten in Breda gebeuren de vreemdste dingen. In elk geval in het Chassé Theater. Twee inwoners van Breda spelen tussen professionele acteurs mee in een voorstelling over ontmoeting en eenzaamheid. 

Ze tasten elkaar af, krijgen de slappe lach en raken verstrikt in het bizarre idee om met elkaar iets groots en onvoorstelbaars teweeg te brengen. 

Geïnspireerd door het voor haar terugkerende motief ‘eenzaamheid’ vertrekt regisseur Liliane Brakema dit keer niet vanuit bestaand repertoire, maar vanuit het thema ‘ontmoeten’. Daarin geeft Brakema ook zichzelf bloot: in de verschillende speelsteden gaat ze de wijken in om met bewoners van de stad te praten over de grote thema's van het leven: verlangen, eenzaamheid, liefde, twijfel, geluk en de dood. Deze gesprekken bepalen mede de inhoud en vorm van de voorstelling.

Nacht in Breda is een mooie, grappige en ontroerende belevenis. Kom kijken, ga de bijzondere nacht in en de ontmoeting aan. 

“Liliane Brakema laat in deze voorstelling het mooie in de mens zien. Ook al zijn we soms eenzaam, de hunkering naar elkaar overwint.”  - Piet Menu (artistieke leider Het Zuidelijk Toneel)

WijkJury Breda

WijkJury Breda bezoekt deze voorstelling. meer info over de WijkJury

Randprogramma

Rondom de voorstelling Nacht in Breda van Het Zuidelijk Toneel organiseert SNEQ een randprogramma. SNEQ is een samenwerking tussen SMO Breda, Nieuwe Veste, Emmaus en Quiet Community Breda i.o. Samen creëren deze organisaties aan de Veilingkade in Breda de SNEQ-ontmoetingsplek, die vanaf begin juni voor iedereen toegankelijk is. Een plek voor laagdrempelige samenkomst van mensen, waar ontmoeting, creativiteit en ontwikkeling centraal staan.

Een voorproefje van de SNEQ-ontmoetingsplek creëren we op 19, 20 en 21 mei in het Chassé Theater. Graag zien we je daar!

credits

regie: Liliane Brakema / spel: Marie Groothof, Toon Kuijpers, Reinier Schimmel, + 2 lokale spelers per voorstelling / tekst: Gebaseerd op 42 ontmoetingen / dramaturgie: Cecile Brommer / artistiek advies: Piet Menu / muziekcompositie: Thijs van Vuure / decorontwerp: Sanne Danz / lichtontwerp: Vinny Jones / kostuumontwerp: Ilse Vermeulen / regie-assistentie: Femke Stasse / productie: Herbert van Sloun, Lena van de Ven / techniek: Emile van Gils, Thomas Maas, Luc Moolenaar / research: Femme van den Berg, Sarike Gaillard, Sarah Mulder

Lokale spelers in Breda zijn (wisselend per avond): Jan Hesseling, Johnny Feskens, Wim Goverde en Alexander Arutjunov

Coproductie van: Het Zuidelijk Toneel, &BrakemaProducties / met steun van: Fonds Podiumkunsten, Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds, BNG Cultuurfonds, Stichting Melanie / met dank aan: Ministerie van VWS, Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid, alle lokale coalities en meer dan 45 lokale spelers