Marc Driessen

De Rechtvaardigen

Cappella Amsterdam, Berlage Saxophone Quartet & Jan Brokken
za 14 mei 2022 - 20:30 tot 22:20
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
za 14 mei 2022
20:30 tot 22:20
Geweest

In De Rechtvaardigen, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Brokken, brengt Cappella Amsterdam het onbekende, meeslepende verhaal van de Nederlandse consul Jan Zwartendijk. Hij zette zijn leven op het spel voor de vrijheid van anderen.

Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog schreef Jan Zwartendijk in Kaunas (Litouwen) visa uit aan duizenden joden. Met dit visum voor Curaçao konden zij via de Trans Siberië Express naar Japan en zo de Holocaust ontvluchten.

In onze tijd staan de kranten vol van nieuws over vluchtelingenstromen richting Europa. Maar niet zo lang geleden was Europa zelf een oorlogshaard die ontvlucht moest worden. In dit concert horen we hoe de goede daden van één mens duizenden mensenlevens kunnen redden. Jan Brokken zelf leest het verhaal, begeleid door koor en saxofoonkwartet. 

samen veilig genieten van theater

Voel je veilig tijdens je bezoek. Tijdens de voorstelling heb je vaste zitplaatsen naast elkaar maar ons theater biedt voldoende gelegenheid om in de foyers minder drukke plekken op te zoeken. Er zijn daarnaast veel ruimtes om je handen te wassen en uiteraard kan je een mondkapje ophouden als jij je daar prettig bij voelt.

credits

voordracht: Jan Brokken / uitvoerenden: Cappella Amsterdam, Berlage Saxophone Quartet