The Visit, de Musical

BMT Producties
cultuur uit stad en streek
do 24 mrt 2022 - 20:30 tot 23:30
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
Geweest
do 24 mrt 2022
20:30 tot 23:30
Geweest

The Visit vertelt het bloedstollende verhaal van de miljardair Claire Zachanassian, die na ruim 40 jaar terugkeert naar het verarmde stadje Güllen en de wanhopige inwoners twee miljard euro biedt op één voorwaarde: de dood van haar jeugdliefde Alfred.

Een rijke vrouw verlangt gerechtigheid
Een stad aan de afgrond hoopt te profiteren van haar fortuin
Een dodelijke deal gedreven door onbeantwoorde liefde

The Visit vertelt het bloedstollende verhaal van de miljardair Claire Zachanassian, die na ruim 40 jaar terugkeert naar het verarmde stadje Güllen en de wanhopige inwoners twee miljard euro biedt op één voorwaarde: de dood van haar jeugdliefde Alfred. Een overweldigende muzikale sneltrein van geldzucht en paranoia volgt, afgewisseld met emotionele flashbacks naar wat was en wat had kunnen zijn.

De musical is gebaseerd op het toneelstuk Der Besuch der alten Dame van Friedrich Dürrenmatt en ging in 2013 onder diezelfde titel in première in Zwitserland, met musicalicoon Pia Douwes in de hoofdrol. Nu brengt award-winnend theatergezelschap BMT Producties dit tijdloze verhaal over liefde, bedrog en wraak voor het eerst naar Nederland, in een grote castproductie met live-orkest. Laat je meeslepen in een fascinerend dilemma tussen geld en geweten en vraag jezelf af: wat zou jij doen?

Op deze voorstelling is de Cultuurfondskorting niet van toepassing.