De Panter

Dunja Jocic
za 30 apr 2022 - 20:30 tot 21:30
kleine zaal
Geweest
za 30 apr 2022
20:30 tot 21:30
Geweest

De Panter is een nieuwe aangrijpende en spannende ‘danse-noire’ van Dunja Jocic over het kwetsbare individu in een door technologie gedomineerde samenleving.

Ramsey Nasr vertelt het verhaal van een man die verstrikt raakt in een mysterieus, hypermodern appartement. De woning is als een nieuw lichaam voor hem waar hij langzaamaan de grip op verliest. Terwijl het appartement een eigen wil ontwikkelt, probeert de man te ontsnappen aan een steeds groter wordende dreiging. 

De Servisch-Nederlandse choreografe Dunja Jocic is een van de spannendste nieuwe dansmakers van dit moment. Zij maakt filmisch dansvoorstellingen die de achterkamers van de menselijke geest verkennen. Met haar aangrijpende en humorvolle danstaal, confronteert zij de kijker met de absurditeit van het bestaan. Voor De Panter ontving zij de prestigieuze VSCD Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie 2020 & 2021. 

credits

regie & choreografie: Dunja Jocic / performers: Luka Karvelis, Kalin Morrow, Shay Partush / voice-overs: Ramsey Nasr & Sara Wiktorowicz / tekst: Barbi Markovic / compositie: Renger Koning / dramaturgie & scenografie: Marinus Groothof / licht ontwerp: Pavla Beranova / techniek: Niels Kingma / technische productie: Seb Jongejans / kostuums: Maartje Prins