Frank Ruiter

Revolusi: een levende geschiedenis

David Van Reybrouck
onderdeel Indische Verhalen
wo 28 sep 2022 - 20:30 tot 22:20
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
wo 28 sep 2022
20:30 tot 22:20
Geweest

De Indonesische onafhankelijkheidsstrijd maakte een einde aan de Nederlandse koloniale heerschappij in Azië. Een geschiedenis die ook nu nog verdeelt. Maar wat gebeurde daar eigenlijk precies? En hoe beleefden Indonesiërs hun strijd voor onafhankelijkheid?

De Belgische historicus en schrijver David Van Reybrouck deed zes jaar onderzoek en sprak de allerlaatste getuigen van deze geschiedenis in Nederland en Indonesië, maar ook in Japan en Nepal.

In zijn theatervoorstelling Revolusi: een levende geschiedenis leert David ons met andere ogen kijken naar Nederlands-Indië. Hij legt uit waarom een onafhankelijk Indonesië de wereld voorgoed veranderde. Aan de hand van mooie beelden, pakkende verhalen en intrigerende personages laat hij zien hoe de Indonesische revolusi nog steeds door leeft in onze tijd. 

Indische daghap bij Vensters'

Geniet vooraf de voorstelling van een heerlijke Gado Gado!

Een gerecht bestaande uit verschillende groenten (zoals komkommer, spitskool, boontjes, taugé), eieren en pindasaus. Het wordt geserveerd met aardappeltjes en kipsaté. Het gerecht is ook vegetarisch te krijgen met een saté van tofu. Prijs €14,50