Reinout Bos

Americana

Metropole Orkest & Leo Blokhuis
do 2 sep 20:00 - 21:30
Jupilerzaal
do 2 sep 2021
20:00 - 21:30

In september duikt het Metropole Orkest in de wereld van Americana. Het orkest geeft samen met geweldige solisten een eigen draai aan de Amerikaanse traditie van country, folk en blues.

Wat gebeurt er als je Americana en orkestrale muziek met elkaar combineert? Het Metropole Orkest en Leo Blokhuis nemen je mee in een muzikale road-movie met hoofdrollen voor Tim Knol, Judy Blank en Ruud Hermans.  

Tim Knol
Na het verschijnen van zijn titelloze debuutalbum in 2010 ging het hard met Tim Knol. Hij won een Edison voor beste nieuwkomer, scoorde een hit met Sam en stond op festivals als Pinkpop en Lowlands. In 2018 bracht Tim zijn vierde solo-album Cut the Wire uit, waarmee hij de draad met de roerige Rock ’n Roll periode doorknipt. Een nieuwe periode vol fraaie liedjes, sweet melodies en bijzondere verhalen is aangebroken. 

Judy Blank
Judy Blank bracht in 2014 haar debuutalbum When The Storm Hits uit. In 2018 volgde haar tweede album Morning Sun en nam haar carrière een enorme vlucht. Ze scoorde een Topsong op Radio 2, veroverde met haar ballad 1995 het hart van niemand minder dan Elton John, speelde op het internationale showcasefestival SXSW in Austin en werd als allereerste Nederlandse artiest ooit uitgenodigd op het grootste festival in het genre: AmericanaFest in Nashville.

Ruud Hermans
In 2019 won Ruud Hermans The Voice Senior, maar al veel eerder was zijn stem overal te horen. Hij zong in de band The Tumbleweeds en scoorde een hit met Somewhere Between. Daarnaast presenteerde hij jarenlang radioprogramma’s als Het Theater Van Het Sentiment en Country Time en staat hij bekend als een van de meest gewaardeerde singer-songwriters in de Nederlandse Country scene. 

Leo Blokhuis
Leo Blokhuis is een groot muziekliefhebber- en kenner. De liefde voor muziek komt naar voren in zijn boeken, radioprogramma’s (op NPO Radio 2 en kxradio.nl), in tv-programma’s, waarvan Top 2000 a Gogo wel de bekendste is, en in het theater.

Voor deze voorstelling is geen test- of vaccinatiebewijs nodig. Lees hier alle informatie over de geldende maatregelen.