Ronald Knapp

Die Zauberflöte & Die Schauspieldirektorin PREMIÈRE

Orkest van de Achttiende Eeuw
première - checken voor toegang
za 9 okt 2021 - 20:30 tot 22:15
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
za 9 okt 2021
20:30 tot 22:15
Geweest

Het Orkest van de Achttiende Eeuw, dirigent Kenneth Montgomery, regisseur Alexander Oliver en toneelschrijver Don Duyns sloegen de handen ineen, met als resultaat: Die Zauberflöte & Die Schauspieldirektorin. Het Chassé Theater is trots podium te geven aan de première. 

Kersverse Edison-winnares Roberta Alexander neemt het voortouw in dit sprankelende Singspiel, waarin je getuige bent van de audities voor twee Mozart opera's: Die Zauberflöte en Der Schauspieldirektor. Als Schauspieldirektorin wil zij maar één ding: een sprankelende voorstelling op de planken brengen met de beste kandidaten.

Sopraan Ilse Eerens gaat voor de rol van Pamina, de prinses die door een tovenaar gevangen wordt gehouden. Bariton Henk Neven hoopt haar als Papageno te kunnen redden, samen met prins Tamino, vertolkt door tenor Jeroen de Vaal. Jan-Willem Schaafsma strijdt om de rollen van Monostatos en Herr Vogelsang. En dan is er nog de Königin der Nacht! Geniet van de indrukwekkende hoge noten van sopraan Anne Sophie Petit.

Het Orkest van de Achtttiende Eeuw en solisten onder leiding van Kenneth Montgomery vervolgen hiermee de reeks van semi-scenische Mozartopera’s, waaronder veel bejubelde producties van La clemenza di Tito en Don Giovanni

over het Orkest van de Achttiende Eeuw

In 1981 richtten Frans Brüggen samen met een groep vrienden het Orkest van de Achttiende Eeuw op. Vijftig jonge pioniers uit meer dan vijftien verschillende landen kwamen samen in Amsterdam om hun krachten te bundelen. De musici waren allemaal specialisten in achttiende- en vroege negentiende-eeuwse muziek en speelden op historische instrumenten of op hedendaagse kopieën.

Het brede repertoire dat het Orkest van de Achttiende Eeuw heeft opgenomen voor Philips Classics en tegenwoordig voor The Grand Tour / Glossa, omvat werken van Purcell, Bach, Rameau, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Mendelssohn en Chopin. Veel van deze opnames werden wereldwijd geprezen en kregen prestigieuze prijzen. 

Bij deze voorstelling hanteren wij de voorwaarde Checken voor Toegang. Dit betekent dat je een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag van Testen voor Toegang moet kunnen tonen bij binnenkomst. meer info

credits

dirigent: Kenneth Montgomery / regisseur: Alexander Oliver / assistent-dirigent: Klaas-Jan de Groot / teksten: Don Duyns / cast: Roberta Alexander, Ilse Eersen, Anne Sophie Petit, Henk Neven, Katharina Dain, Jeroen de Vaal, Jan-Willem Schaafsma en Berend Eijkhout