Dvoráks Nieuwe Wereld

philharmonie zuidnederland
za 21 mei 2022 - 20:30 tot 22:00
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
za 21 mei 2022
20:30 tot 22:00
Geweest

Met Dvoráks Symfonie Uit de nieuwe wereld kan de avond eigenlijk al niet meer stuk. Deze all-time favorite zit boordevol onstuimige ritmes en melancholieke melodieën.

Dvorák componeerde het werk in Amerika, geïnspireerd door nieuwe vergezichten, maar ook vervuld van heimwee naar zijn vaderland Tsjechië. Dat beloofd met chef-dirigent Duncan Ward een bruisend feestje te worden. In het hart van dit concert het geliefde gitaarconcert van Rodrigo Concierto de Aranjuez. Precies, met dat weemoedige Adagio.

De Spaanse meestergitarist Juan Manuel Canizares heeft de levende flamencocultuur in zijn bloed, maar munt ook uit in klassieke gecomponeerde muziek. Dat hij eerder in Concierto de Aranjuez soleerde bij de wereldberoemde Berliner Philharmoniker zegt genoeg. Laat je ontroeren door zijn meeslepende spel.

samen veilig genieten van theater

Voel je veilig tijdens je bezoek. Tijdens de voorstelling heb je vaste zitplaatsen naast elkaar maar ons theater biedt voldoende gelegenheid om in de foyers minder drukke plekken op te zoeken. Er zijn daarnaast veel ruimtes om je handen te wassen en uiteraard kan je een mondkapje ophouden als jij je daar prettig bij voelt.

credits

dirigent: Duncan Ward / gitaar: Canizares

Mazzoli These Worlds in Us ((Nederlandse première)) 
Rodrigo Concierto de Aranjuez 
Dvorák Symfonie nr 9 ‘Uit de nieuwe wereld’