Gedeelde Grond

Stormkamer
DNA Breda
vr 3 sep 2021 tot zo 5 sep 2021
vr 3 sep 2021
tot
zo 5 sep 2021

Stormkamer nodigt je uit op een braakliggend terrein, gevuld met gedachten, meningen en overtuigingen. Sta stil of wandel in je eigen hoofd. Neem bekende paden of ga, daar waar je nog nooit geweest bent. 

Er lijken steeds diepere kloven te ontstaan tussen verschillende denkwerelden en overtuigingen in onze samenleving. Verschil van perspectief wordt niet alleen steeds zichtbaarder in de media, maar is ook vaker onderwerp van gesprek aan de keukentafel.

Vaccinaties, anti-corona protesten, rechtse en linkse politiek, gesprekken lijken sneller te leiden tot discussies, confrontaties en (online) polarisatie. Ook complottheorieën vinden de laatste tijd een grotere collectieve aanhang. Met deze voorstelling maakt Stormkamer in de openbare ruimte plaats voor het uitwisselen van verschillende waarheden en perspectieven voordat ze in steen gebeiteld zijn.

Gedeelde Grond is onderdeel van DNA Breda. Je verzamelt op het voorplein en onze bus brengt je naar de locatie. Vergeet niet je mondkapje mee te nemen.

Over Stormkamer
Het Bredase theatergezelschap Stormkamer onderzoekt maatschappelijke thema’s en vertaalt deze naar interactieve, theatrale ontmoetingen. Stormkamer gaat uit van de noodzaak om mensen vaker met elkaar in gesprek te laten komen. Nuance van gedachten en meningen, laten ons op een andere manier naar de wereld kijken. Tijdens de voorstellingen wordt het publiek uitgenodigd om op zoek te gaan naar hoe we vanuit verschillende perspectieven en meningen, samen deze wereld kunnen vormgeven.

Voor deze voorstelling is geen test- of vaccinatiebewijs nodig. Lees hier alle informatie over de geldende maatregelen.

credits

regie en tekst: Hanna van Mourik Broekman / co-regie: Kim Zonneveld / sounddesign: Bram Schouw / installatie: Peter Vandermeulenbroecke /poppen: Faye van de Vorst / dramaturgie: Kim Zonneveld en Linde van der Heijden / tekstbijdragen: Ko van den Bosch / productie: Bram Schouw / marketing: Christel Ooms / techniek: Van Meel Sound & Lighting