Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht

met o.a. Mattias van de Vijver en Loes Luca
vr 2 sep 2022 tot zo 4 sep 2022
vr 2 sep 2022
tot
zo 4 sep 2022

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht laat je de wereld zien door de ogen van iemand die met autisme leeft en daardoor alledaagse dingen soms als onbegrijpelijk ervaart. Tegelijk levert dat ook een volstrekt originele kijk op de wereld om ons heen op.

Deze voorstelling is geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. 

Maak kennis met Christopher, een jongen van 15 jaar, 3 maanden en 2 dagen, die met een vorm van autisme leeft. Christopher houdt van wiskunde, van lijstjes en patronen. En hij houdt meer van honden dan van mensen, want honden zijn trouw en ze liegen nooit omdat ze niet praten. Dus als Christopher de vermoorde hond van zijn buurvrouw in de tuin aantreft kan hij niet anders dan op onderzoek uitgaan om de dader te achterhalen. Zo ontstaat een wonderbaarlijke zoektocht waarbij Christopher zichzelf keer op keer weer moet zien te overwinnen.

Een hartverscheurend, grappig, aandoenlijke voorstelling die je wereld
op zijn kop zet!

De voorstelling ging 13 september 2021 in première en de recensies waren lovend!

⭐⭐⭐⭐⭐ "Het wonderbaarlijke voorval is een onweerstaanbare productie: de humor is nooit ver weg en visueel valt er veel te genieten, en ook het drama is mooi uitgewerkt." - NRC

⭐⭐⭐⭐⭐ "Uiterst smaakvolle en ook zeer liefdevolle ode aan mensen die anders zijn. Pieter Kramer overtreft zichzelf." - Scènes

⭐⭐⭐⭐ "Een innemende ode aan de onbevangenheid van de kindertijd." - De Volkskrant

⭐⭐⭐⭐ "Mattias van de Vijver als imponerende solist." - Dagblad van het Noorden

De roman The Curious Incident Of The Dog In The Night-Time van Mark Haddon was meteen bij verschijning in 2003 alom geliefd. Sindsdien zijn er wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht en won het boek diverse literaire prijzen. In 2012 volgde een eveneens zeer succesvolle toneelbewerking door The National Theatre in Londen die 7 Oliver Awards won en inmiddels over de hele wereld te zien is. Op Broadway sleepte de voorstelling diverse prijzen in de wacht waaronder 5 Tony Awards.  

De regie van deze productie ligt in handen van Pieter Kramer, die grote bekendheid verwierf met zijn familievoorstellingen bij Theater Rotterdam. Mattias van de Vijver is te zien in de rol van Christopher.  

Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

onze tip voor grote groepen

Op zoek naar een passend arrangement voor jouw gezelschap bij deze voorstelling (vanaf 20 personen)? Bekijk onze mogelijkheden.

credits

regie: Pieter Kramer / vertaling: Rik van den Bos / cast: Mattias van de Vijver, Mark Kraan, Astric van Eck, Claire Bender, Vincent Linthorst, Urmie Plein, Loes Luca, Rogier Philipoom / geluidsdecor: Bo Koek / decorontwerp: Theun Mosk / choreografie: Pim Veulings / kostuumontwerp: Maartje Wevers & Monica Petit / lichtontwerp: Marc Heinz / producent: Rosalie Mohr