Steinway Sessies

Daniël van der Hoeven & Matteo Myderwyk
Checken voor Toegang
zo 26 sep 2021 - 15:00 tot 16:50
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
Geweest
zo 26 sep 2021
15:00 tot 16:50
Geweest

Voor de eerste officiële editie van de Steinway Sessies hebben wij niet één maar twee topartiesten: niemand minder dan Daniël van der Hoeven en Matteo Mijderwijk.

Beide heren zijn een bekende naam in de Nederlandse muziekwereld en spelen allebei een voorstelling met hun kenmerkende specialiteit.

Daniël van der Hoeven is in 2010 cum laude afgestudeerd. In datzelfde jaar al won hij het YPF Nationaal Pianoconcours. Sindsdien heeft hij deelgenomen aan vele concoursen met een fantastisch resultaat, zoals het winnen van het International Bach Concours in Duitsland. Voor de opening van de Steinway Sessies laat Daniël iets heel bijzonders horen van Bach. Het is voor het eerst in Nederland te horen. De piano bewerking van vioolsonates. Een duivels stuk voor de viool en nu vertaald door Daniël de duivelskunstenaar op deze prachtige Steinway. Dat Daniël een veelzijdige pianist is, thuis in bijna alle muziek laat hij horen in Ravel's Gaspard de la nuit. De drie gedichten voor piano naar Aloysius Bertrand passen deze bijzondere middag goed op het repertoire. 

Matteo Mijderwijk is een klassiek geschoolde pianist die al snel na zijn conservatoriumopleiding zijn helden Bach, Liszt en Messiaen verliet. De eerste stap was het afscheid nemen van alle regels en conventies die in de klassieke muziek bestaan, dit bracht hem in de wereld van de free-jazz. Het maken van muziek zonder plan of voorbereide composities zorgen voor een creatieve impuls die de muzikant over bijzondere en ongebaande paden brengt. Mijderwijk stelt dat muziek niet geschreven staat maar zichzelf materialiseert in het moment. Op deze middag brengt hij een selectie van zijn nieuwste composities met de vleugel als hoofdinstrument en neemt hij aanvullend nog een bijzonder toetsenarsenaal mee.  

Na de concerten gaat pianist Rogier Telderman in gesprek met de artiesten en bevraagt ze naar hun relatie met het instrument.

Bij deze voorstelling hanteren wij de voorwaarde Checken voor Toegang. Dit betekent dat je een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag van Testen voor Toegang moet kunnen tonen bij binnenkomst. meer info

Backstage | Interview Rogier Telderman

Pianist Rogier Telderman stond aan de wieg van de concertreeks.