Steinway Sessies: Neve – Nobel

Jef Neve & Teus Nobel
Checken voor Toegang
zo 31 okt 2021 - 15:00 tot 16:35
Jupilerzaal
zo 31 okt 2021
15:00 tot 16:35
Geweest

Tijdens deze Steinway-middag presenteren Jef Neve en Teus Nobel een mix van composities, evenals enkele coole jazzstandaarden, afgewisseld met verhalen van de twee grappige en verbaal sterke heren. 

Dit concert is onderdeel van de Steinway Sessies.

Jef Neve, zeer bekend in zijn thuisland en al meer dan vijftien jaar wereldwijd op tournee, als pianist in zowel jazz, pop als klassieke muziek, en als componist van prijswinnende soundtracks en klassieke muziek, heeft niet veel meer introductie nodig.

Tijdens het maken van zijn album Spirit Control in de winter van 2017 kwam hij voor het eerst in contact met de jonge en getalenteerde Nederlandse trompettist Teus Nobel.

Een enorme (positieve!) verrassing viel over hem heen, want hij merkte dat Teus van grote waarde was tijdens het opname- en compositieproces van verschillende nummers.

Na die samenwerking besloot Jef zelfs om Teus mee op tournee te nemen voor de presentatie van dit laatste album, wat resulteerde in een nog hechtere relatie, zowel muzikaal als als vriend. Na een uitnodiging voor een privéshow om een tijdje geleden als duo op te treden, werd het heel duidelijk dat ze dit wilden voortzetten en presenteren op openbare podia, in België, Nederland en in het buitenland. Neve – Nobel was geboren!

Tijdens een tournee met Neve – Nobel schreef Jef zijn nieuwste album Mysterium, een septet met de grote Deense bassist Jasper Høiby (Phronesis) en vijf hoorns, waaronder Teus Nobel. 

Het duo-project presenteert een mix van composities, evenals enkele coole jazzstandaarden, afgewisseld met verhalen en chats van de twee grappige en verbaal sterke heren. Ze stoppen nooit om elkaar uit te dagen en te plagen op het podium, zo leuk om naar te kijken en naar te luisteren!

Bij deze voorstelling hanteren wij de voorwaarde Checken voor Toegang. Dit betekent dat je een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag van Testen voor Toegang moet kunnen tonen bij binnenkomst. meer info

Backstage | Interview Rogier Telderman

Pianist Rogier Telderman stond aan de wieg van de concertreeks.