Simon Van Boxtel

Steinway Sessies

Hannes Minnaar
Checken voor Toegang
zo 28 nov 2021 - 15:00 tot 16:30
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
zo 28 nov 2021
15:00 tot 16:30
Geweest

De voorstelling gaat door op 1,5 meter. Reeds gekochte tickets blijven geldig.

Het belooft een bijzondere Steinway-middag te worden met een van dé Nederlandse klassieke pianisten van deze tijd: Hannes Minnaar. 

Dit concert is onderdeel van de Steinway Sessies.

Zijn aanslag op elke willekeurige piano is bijzonder. Deze aanslag in combinatie met de Steinway vleugel belooft een bijzonder concert. Op het programma Bach's Goldbergvariaties.

Hannes Minnaar laat de Goldbergvariaties roetsjen, trippelen en stralen”, vertelde de Volkskrant na een uitvoering vorig jaar. Minnaar dook tijdens de lockdown in Bachs iconische meesterwerk en kwam er gelouterd weer uit. Het resultaat presenteert hij dit najaar op cd, én live in het Chassé Theater. De bekende Bredaase compinist Daan Manneke mag met zijn – speciaal voor dit project gecomponeerde Gedanken zu Bach natuurlijk niet ontbreken.  

De nog altijd maar 35-jarige Minnaar geldt al enige tijd als een van Nederlands meest succesvolle pianisten en zijn ster is nog steeds rijzende. Minnaar sloot zijn studie bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam af met een 10 en onderscheiding. Als prijswinnaar van internationale concoursen in Genève (Concours de Genève, tweede prijs, 2008) en Brussel (Koningin Elisabeth Wedstrijd, derde prijs, 2010) wist hij ook internationaal de aandacht op zich te vestigen. De Borletti-Buitoni Trust kende hem in 2011 een van hun prestigieuze beurzen toe. Hij soleerde bij vele orkesten onder toonaangevende dirigenten, en met zijn Van Baerle Trio is Minnaar ook als kamermusicus actief. 

Bij deze voorstelling hanteren wij de voorwaarde Checken voor Toegang. Dit betekent dat je een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag van Testen voor Toegang moet kunnen tonen bij binnenkomst. meer info

Backstage | Interview Rogier Telderman

Pianist Rogier Telderman stond aan de wieg van de concertreeks. Hij vertelt over zijn betrokkenheid, zijn liefde voor piano, Chassé én Steinway. meer info

credits

programma: 
Johann Sebastian Bach - Aria mit verschiedenen Veränderungen, BWV 988 ‘Goldbergvariaties
Daan Manneke - Gedanken zu Bach